Foci

Ibrahimovic duplájával fordított a Milan a Roma ellen

Az AC Milan hazai pályán 2-1-re verte az AS Roma együttesét az olasz labdarúgó-bajnokságban.

Két nagy rangadó is jut a Serie A 29. fordulójára, a vasárnapi Juventus-Inter előtt szombaton a Milan-Roma összecsapásra került sor.

A Barcelona elleni BL-negyeddöntő előtt álló milánóiak nem remekeltek az első félidőben, de sokáig a Roma sem tudott gólt szerezni. A 44. percben aztán mégis előnybe kerültek a vendégek, De Rossi lövését a kapu előtt helyezkedő Osvaldo továbbította a hazai kapuba.

A listavezetőnek egy félidőnyi ideje volt a fordításra, és az egyenlítés hamar összejött a szünet után, miután Ibrahimovic értékesített egy büntetőt. A hajrához közeledve a hórihorgas svéd kihagyott egy nagy helyzetet, majd Muntari lövése csattant a keresztlécen, de végül mégis meglett a Milan-győzelme.

A 83. percben egy előreívelt labdára startolt Ibrahimovic, átemelt a kifutó Stekelenburg felett, majd Kjaer mellett a hálóba stukkolta a lefelé hulló játékszert.

A fővárosiak már hiába próbálkoztak az egyenlítéssel, a Milan 2-1-re megnyerte a rangadót, ezzel hét pontra növelték az előnyüket a vasárnap pályára lépő Juventus előtt.

Rangadót nyert a Milan:

Később a másik szombati mérkőzésen 1-1-es döntetlen született a Palermo otthonában, a vendég Udinese pontszerzésének köszönhetően – legalábbis ideiglenesen – a harmadik helyre ugrott fel.

Eredmény – Serie A, 29. forduló
AC Milan-AS Roma 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Ibrahimovic (53., 83., előbbit 11-esből), illetve Osvaldo (44.)
Palermo-Udinese 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Miccoli (31.) illetve Torje (84.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik