Foci

A ManCity fordított a Chelsea ellen

Az angol labdarúgó-bajnokság szuperrangadóját a manchesteriek nyerték. Győzött az Arsenal, pontot vesztett a Tottenham, kikapott a Liverpool.

46 324 néző fogadta a lelátón a Manchester Cityt és a Chelsea-t a Premier League szerdai rangadóján. A londoniak jó passzban vannak, mióta elment André Villas-Boas menedzser, azóta csak győztek, a bajnokságban, az FA-kupában és a BL-ben is.

Ellenben a City éppen frissen esett ki az Európa Ligából a Sporting ellenében, és egyedül a bajnokságban bízhat. Ahhoz, hogy legyen valami év végén az asztalon, a Manchester Unitedet kellene befogni.

Jól kezdett a City, de Balotelli a jobb sarok mellé gurított nagy helyzetben, Nasri pedig a kapufát találta el. A Chelsea bizonyította az utóbbi időben, hogy tud nagyot küzdeni, és a félidő hátralévő része az övé is volt. Ezzel együtt inkább a mezőnyjáték dominált a szünetig.


Petr Cech
egészen remek mozdulattal tolt szögletre egy beadást, amely vészesen hullott volna a kapuba. Finn-magyar v-bselejtezőt megszégyenítő góllal aztán a Chelsea szerezte meg a vezetést a 60. percben, Cahill lövése talált utat nagy nehezen a kapuban, ám a 78. percben 11-est kapott a ManCity. Essien kezezése után Agüero egalizált, majd a vége előtt nem sokkal a hosszú idő után csereként beálló (a 85. percben) Carlos Tevez gólpasszt adott Samir Nasrinak.

Győzött a Manchester City, pedig a Chelsea közel állt a jó eredményhez.

A találkozó összefoglalója:

Ami a többi mérkőzést illeti: az Arsenal ismét idegenben nyert, a gólszerző Vermalen volt Liverpoolban, az Everton ellen. A belga ismét győztes gólt szerzett, csakúgy, mint a 95. percben, a Newcastle ellen. Mindez azt jelenti, hogy az Ágyúsok immáron abszolút reális eséllyel pályáznak a harmadik helyre a bajnokságban. Merthogy győzelmükkel már ott is állnak, ebben a bajnokságban először.

Az Arsenal meccsének összefoglalója:

Kiváltképp azért, mert a Tottenham csak az utólsó pillanatban szerzett pontot, odahaza, a Stoke City ellen. Mióta Fabio Capello otthagyta az angol válogatottat, és megkezdődtek a találgatások az utódja személyéről, egyre rosszabbul szerepel a Tottenham. Harry Redknapp, a csapat menedzsere az első számú esélyes a kapitányi posztra…

A Liverpool folytatta rapszodikus teljesítményét. Nem tudjuk másként értékelni, hogy 2-0-ról képes volt elveszíteni a rendkívül nehéz helyzetben lévő Queens Park Rangers otthonában a találkozót (Coates vezető gólja parádés félfordulatos bomba volt).

Kétgólos előny sem volt elég a Poolnak:


Q2-3L www.fasthighlights.com by fasthighlights-2012

Mark Hughes a kispadon szerepeltette Buzsáky Ákost, aki a 88. percben Djibril Cissé helyett állt be 2-2-es állásnál. A végén aztán Mackie a győztes gólt is megszerezte, nagyon fontos három pontot hozva ezzel a londoniaknak.

Eredmények – angol bajnokság
Manchester City – Chelsea 2-1
gólszerzők: Agüero (78., 11-esből), Nasri (86.), illetve Cahill (60.)
Tottenham – Stoke 1-1
gólszerzők: van der Vaart (91.), illetve Jerome (75.)
Everton – Arsenal 0-1
gólszerző: Vermalen (7.)
Queens Park Rangers – Liverpool 3-2
gólszerzők: Derry (77.), Cisssé (86.), Mackie (91.), illetve Coates (54.), Kuyt (72.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik