Foci

Teixiera lemondott posztjáról

Személyes okokra hivatkozva lemondott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) végrehajtó bizottságában elfoglalt pozíciójáról Ricardo Teixeira.

A 64 éves sportvezető levélben jelezte, hogy megválik posztjától, melyet 1994 óta töltött be. “Azzal a szándékkal végeztem a munkámat, hogy megvédjem a kontinens labdarúgásának érdekeit, és hogy nemzetközi szinten fejlődni tudjon a dél-amerikai futball” – írta Teixeira a levélben, melyet a dél-amerikai konföderációnak (CONMEBOL) címzett, a FIFA végrehajtó bizottságába ugyanis ez a szervezet delegálta őt. A sportvezető nem részletezte, milyen személyes okok vezettek a lemondásához.

Teixeira – aki 1989 óta volt a CBF elnöke – múlt hétfőn, egészségügyi okokra hivatkozva távozott a brazil szövetség és a 2014-es vb szervezőbizottságának elnöki székéből, néhány nappal azután, hogy a brazilok összetűzésbe kerültek Jerome Valckéval, a FIFA főtitkárával. Utóbbi a 2014-es vb-vel kapcsolatban úgy nyilatkozott: a lassú előkészületek miatt a házigazdáknak szükségük lenne egy “farba rúgásra”.

Teixeirát regnálása alatt több alkalommal is korrupcióval vádolták. Tavaly David Triesman, az angol szövetség korábbi elnöke tavaly azzal állt elő, hogy a brazil sportvezető, a trinidadi Jack Warner, a paraguayi Nicolas Leoz és a thaiföldi Worawi Makudi különféle szívességeket kért azért cserébe, hogy a 2018-as vb-re kandidáló Angliát támogassa szavazatával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik