Foci

Életben maradt a Chelsea a Bajnokok Ligájában

A londoni sztárcsapat hosszabbításban nyert 4-1-re a Napoli ellen, így ott lesz a BL nyolc legjobb csapata közt.

A Chelsea az egész angol labdarúgás becsületének megmentéséért lépett pályára szerda este, ugyanis 1996 óta nem volt arra példa, hogy ne legyen angol együttes a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közt – ebben a szezonban erre már csak a londoniaknak volt meg az esélye.

A Kékek kétgólos hátrányt szedtek össze Nápolyban, az olasz együttes ráadásul a visszavágót is jobban kezdte, Cavani pedig majdnem a vezetést is megszerezte, lövése azonban az oldalhálóban kötött ki. Mivel már bő negyedórája ment a meccs és a Chelsea nem vezetett még értékelhető támadást, a lelátón hangos füttyszó harsant fel – ez hasonlított az ETO és a Videoton Magyar Kupa-találkozójára, ahol szintén a hazaiak kaptak hideget-meleget. A 29. percben aztán Ramires tekert középre, Didier Drogba pedig védhetetlenül bólintott a hálóba, hatalmas üdvrivalgást varázsolva a nézőtérre.

A Chelsea innentől magára talált és sorra vezette a veszélyes akciókat, ha nincs Campagnaro fantasztikus mentése David Luiz lövését követően, már az első félidőben 2-0-ra vezet a Chelsea. Így végig kellett várni a szünetet, fordulás után ugyanis Frank Lampard tekert be egy szögletet, John Terry pedig a hálóba bólintott. Ezzel az eredménnyel már a londoniak számítottak továbbjutónak.

Nem tartott sokáig a nagy öröm, a túloldalon Inler lőtte ki takarásból az alsó sarkot, így már újra a Chelsea-nek kellett gólt lőnie. Roberto Di Matteo be is hozta Fernando Torrest, ami a spanyol utóbbi időben mutatott helyzetkihasználását tekintve merész húzásnak tűnt. Jött is az újabb hazai találat, Lampard szerezte büntetőből, Andrea Dossena kezezése miatt járt a tizenegyes. A folytatásban kissé alábbhagyott a tempó és mivel a rendes játékidőben nem született már több gól, következhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás.

A meccs góljai:


Chelsea 4-1 Napoli footyroom.com by footyroom

A ráadás első félidejében Torres ugyan kihagyott egy óriási ziccert (már De Sanctis kapus mellett is elvitte a labdát, de kiszorított helyzetből az üres kapu mellé lőtt), ám így is növelte előnyét a Chelsea, Ivanovic bombázott kapásból a léc alá. A folytatásban a Napoliból már hiányzott az a plusz, ami a továbbjutás kiharcolásához kellett volna, így a Kékeknek köszönhetően tovább folytatódik az angol csapatok jó sorozata a BL-ben.

A játéknap másik mérkőzésén a Real Madrid is bebiztosította továbbjutását, így teljes a nyolcaddöntő mezőnye. Az odavágókra majd március 27-28-án kerül sor, előtte azonban pénteken még kisorsolják a párosításokat.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés
Chelsea (angol)-Napoli (olasz) 4-1 (1-0, 3-1, 4-1)
Gólszerzők: Drogba (29.), Terry (47.), Lampard (75., 11-esből), Ivanovic (105.) illetve Inler (55.)
Továbbjutott: a Chelsea, hosszabbítás után, 5-4-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik