Foci

Veronában ébredt fel az Inter

A Chievo otthonában 2-0-s sikert arató Inter kilenc nyeretlen tétmeccs után diadalmaskodott. A Napoli megszórta ellenfelét az olasz labdarúgó-bajnokságban.

Két mérkőzést is rendeztek pénteken este a Serie A 27. fordulójában, az Interre és a Napolira jövő héten Bajnokok Ligája-mérkőzés vár, így a szokottnál hamarabb játszhatták le soros bajnokijukat.

A hetek óta pocsék formában futballozó Inter ezúttal Veronában, a Chievo otthonában próbált meg ismét a győzelem útjára lépni. Az első negyedóra végéhez közeledve egy kezezés miatt büntetőhöz jutott a milánói együttes, Milito rosszul helyezett tizenegyesét viszont Sorrentino kiütötte.

Claudio Ranieri csapata valamivel jobban muzsikált az előző hetekben mutatott teljesítményéhez képest, veszélyesebben futballoztak a vendégek, de a vezetést sokáig nem tudták megszerezni.

Egészen a 87. percig kellett várni a meccs első góljára, amikor egy szöglet után Samuel bólintott a veronai kapuba, majd nem sokkal később a találkozón büntetőt hibázó Milito biztosította be a kék-feketék sikerét.

Az Inter 2-0-ra nyert, kilenc nyeretlenül megvívott tétmeccs után tudtak újra diadalmaskodni Zanettiék, jelenleg pedig a hatodik helyen állnak a tabellán.

Az elmúlt hetekben nem megszokott látvány – nyert az Inter:

A Napoli eközben hazai pályán gálázott, Walter Mazzarri tanítványai 6-3-ra verték a Cagliari együttesét. Hamsik egy pontos távoli lövéssel már a 10. percben előnybe juttatta a hazaiakat, akik újabb két góllal 3-0-ra húztak el az első félórában.

A Cagliari még az első félidőben kozmetikázott az eredményen, a második játékrészben viszont további három alkalommal vették be a szárdok kapuját. A vendégek becsületét Larrivey mentette meg, aki mesterhármast szerzett.

Kilenc gól egy meccsen:

A Napoli a negyedik a tabellán, pontszámban befogták az egy meccsel kevesebbet játszó Udinesét, és a sorozatban hat tétmeccsen aratott győzelmük után magabiztosan készülhetnek a Chelsea elleni londoni BL-visszavágóra.

Eredmények – Serie A, 27. forduló
Chievo-Internazionale 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Samuel (87.), Milito (90.)
Napoli-Cagliari 6-3 (3-1)
Gólszerzők: Hamsik (10.), P. Cannavaro (19.), Astori (30., öngól), Lavezzi (56.), Gargano (70.), Maggio (84.), illetve Larrivey (38., 77., 91.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik