Foci

Újra csak ikszelt a Juventus

Bepótolta korábban elmaradt találkozóját az olasz labdarúgó-bajnokságban a Juventus, a torinóiak 1-1-es döntetlent játszottak a Bologna otthonában.

A havazás miatt a 23. fordulóból elhalasztott mérkőzés szerdai pótlásán eleinte a Juventus lépett fel kezdeményezőbben, de kevés ötlet volt a Zebrák támadójátékában, a kapu előtt megállt a tudomány.

A Bolognának viszont nem kellett sok helyzet a gólhoz, a 17. percben Di Vaio kapott jó kiugratást, és Buffon mellett a jobb sarokba passzolta a hazaiak vezető találatát. A Juve rendületlenül próbálkozott az egyenlítéssel, de Vucinic és Borriello sem tudott komoly veszélyt jelenteni az ellenfél kapujára.

A második játékrész elején változatlan volt a játék képe, ám az 58. percben összejött az egyenlítés a vendégeknek, miután Pirlo nagyszerű passza után Vucinic szépen pörgetett át a kifutó kapus felett a hálóba.

Az egyenlítés után felpörgött a Juventus, a vezetést is könnyen megszerezhették volna, Marchisio közvetlen közelről hagyott ki hatalmas helyzetet. Később De Cegliét a büntetőterületen belül rántották le, a játékvezető nem ítélt tizenegyest, a hevesen reklamáló Antonio Contét viszont elküldte a Juve kispadjától.

Az utolsó perceket emberhátrányban játszották le a fekete-fehérek, miután Bonucci megkapta a második sárga lapját. Újabb gól már nem született a meccsen, 1-1 lett a végeredmény, így a Juventus továbbra is veretlen, 13 győzelem mellett 13 döntetlent számlálnak, utolsó hat bajnokijukból öt ikszre végződött.

A tabella második helyén álló Juve így nem tudta befogni a Milant, lemaradásuk két pont a listavezető címvédőhöz képest.

A mérkőzés góljai:

Szerdán még két elmaradt mérkőzést pótoltak be: a Parma otthon játszott 2-2-es döntetlent a Fiorentinával, míg a Cesena-Catania találkozón nem született gól.

Eredmények – Serie A, pótolt találkozók
23. forduló:
Bologna-Juventus 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Di Vaio (17.) illetve Vucinic (58.)
Kiállítva: Bonucci (84. – Juventus)
Parma-Fiorentina 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Chuka (28.) Giovinco (87. – 11-esből) illetve Nastasic (60.), Cerci (71.)
22. forduló:
Cesena-Catania 0-0
Kiállítva: Pudil (21.) illetve Almiron (92.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik