Foci

Csődről beszélnek az MTK drukkerei

Az MTK Baráti Kör nyílt levélben tett fel kérdéseket a fővárosi klub labdarúgó-szakosztályának anyagi helyzetét illetően.

A Baráti Kör az egyik közösségi portálon tette közzé nyílt levelét, melyben tizenegy kérdést szegezett az MTK 1888 Vagyonkezelő Zrt. igazgatótanácsának elnökéhez, dr. Deutsch Tamásnak.

A szurkolók közt az a szóbeszéd járja, hogy a klub anyagi helyzete még annál is rosszabb, mint mikor a gárda kiesett az élvonalból. Mint fogalmaztak, céljuk nem „az indulatok gerjesztése, hanem kizárólag megoldás keresése a kialakult helyzetre”. A drukkerek „őszinte választ” várnak az MTK-tól.

Az MTK Baráti Kör 11 kérdése
– Igaz-e, hogy ha jogilag nem is, gyakorlatilag a csőd szélére jutott az MTK Budapest Zrt.,a március 10-én esedékes fizetésekre már nincs fedezet?
– Igaz-e, hogy a tulajdonosváltás óta az egyetlen realizálható bevételi forrás a játékoseladás?
– Igaz-e, hogy a szakosztály kölcsönökből biztosította idáig is a mindennapi működést? Ha igen, mi szolgált ezen kölcsönügyletek fedezetéül?
– Igaz-e, akár az előbbi ponttal összefüggésben, hogy a nyáron meghatározó játékos(ok) távoznak?
– Igaz-e, hogy a nyári tulajdonosváltást követően a mai napig egyetlen forint „friss” pénz sem érkezett a labdarúgó szakosztály számlájára, s annak finanszírozása a már fent említett módon zajlik?
– Igaz-e, hogy a korábbi ígéret ellenére a csapat törökországi edzőtáborozása végül nem külön költségvetésből, hanem  a fenti módon már említett  pénzekből került finanszírozásra?
– Igaz-e, hogy az MTK sportlétesítményeit, így a Hidegkuti Stadiont is, a 2011 őszén bejegyzett MTK 1888 Sportlétesítmény Üzemeltető és Szolgáltató Kft koordinálja? Kérjük nevezzék meg a cég stratégiai döntéshozóit!
– Igaz-e, hogy az MTK Budapest Zrt.-nek fizetnie kell a stadion használatáért e fentebb említett cégnek?
– Igaz-e, hogy a XIV. kerületi önkormányzat tárgyalásokat folytat az MTK 1888 Sportléteítmény Üzemeltető és Szolgáltató Kft. vezetőivel a Csömöri úti Lantos Mihály Sporttelep sorsáról?
– Milyen szerepe van mindebben az MTK 1888 Sportlétesítmény Üzemeltető és Szolgáltató Kft.-vel azonos címre bejegyzett MTK 1888 Magyar Testgyakorlók Köre Sport Vagyonkezelő Zrt.-nek, amelyben a nyilvános céginformációk szerint felügyelőbizottsági tag Dr. Deutsch Tamás és Dr. Fürjes Balázs is?
– Kérjük ismertessék a labdarúgó szakosztály  finanszírozására vonatkozó koncepciójukat, mellyel hosszútávon is biztosítani tudják csapatunk NB I-es működését!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik