Foci

Villas-Boast gyorsan reaktiválná az Inter

A Chelsea vasárnap kirúgott portugál edzője, André Villas-Boas válthatja Claudio Ranierit az Internél.

Lapértesülések szerint André Villas-Boas lehet Claudio Ranieri utódja az Inter kispadján. A Chelsea-től vasárnap kiebrudalt portugál tréner ázsiója nem igazán csökkent. A londoniakkal produkált mélyrepülése még nem feledtette a Portóval elért sikereket.

Így aztán azonnal rangos kérője akadt. A csúnyán vergődő Inter állítólag már meg is kereste Villas-Boast, Massimo Moratti klubelnök áldásával. A Goal.com olasz forrásra hivatkozva már azt is tudni véli, hogy a portugált két évre, 3 millió euróért igazolnák le a milánói kék-feketék, akik már tavaly is vadásztak rá, de akkor portói sikeredzőként még túldrága volt nekik.

Abban az esetben pedig hasonló utat járna be, mint honfitársa és mentora, José Mourinho, aki a Porto után a Chelsea-nél dolgozott, majd az Intert vezette BL-győzelemre.

Milánóban sokan máris készpénznek veszik a váltást, bár Ranieri mellett is kiállnak még néhányan, pontosabban féltik az Intert a 34 éves portugáltól.  Az milánóiak csatárlegendája, a 17 éven át az Interben játszó Sandro Mazzola emlékeztetett rá, hogy Villas-Boas a Chelsea-val befürdött.

“Még nincs elég tapasztalata, de már tengeryni pénzt keres. Lehet, hogy jó képességű edző, de én most még nem szerződtetném” – mondta Mazzola.

Ranieri eközben rendületlenül bízik abban, hogy a pillanatnyilag a BL-indulást érő helyezésektől távol (és az éllovas AC Milantól 17 ponttal lemaradva) lévő Inter sorsa jobbra fordul – vele.

“Nehéz a helyzet, de mi jobbat lehet csinálni, mint keményen dolgozni. Remélem, folytathatom tovább a munkát”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik