Foci

Majdnem csodát tett az Arsenal

A Milan 3-0-s vereséget szenvedett Londonban, mégis továbbjutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Összefoglaló: Szinte reménytelen helyzetben várta a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének londoni visszavágóját az Arsenal, hiszen az Ágyúsok az első mérkőzésen 4-0-s vereséget szenvedtek a Milan vendégeként.

Ennek ellenére mindkét együttes a lehetőségekhez képest a legjobb összeállításban lépett pályára, jelezve, hogy komolyan veszik a találkozót.

A hazaiaknak kezdettől fogva támadniuk kellett, és sikerült is megszerezniük a vezetést, miután egy szögletet követően Koscielny fejelt az olasz bajnok kapujába a 7. percben.

A Milan gyakorlatilag veszélytelenül futballozott, ráadásul még a legtöbb esetben megbízható Thiago Silva is képes volt hibázni, ami az Arsenal második góljához vezetett. A 26. percben a brazil védő rosszul szabadított fel, Rosicky lapos lövésébe pedig Abbiati már csak belekapni tudott, 2-0.

Ekkor már hátránya felét ledolgozta Arséne Wenger alakulata, majd még a szünet előtt jött az újabb találat. Mesbah és Nocerino szorításában a büntetőterületen belül esett el Oxlade-Chamberlain, a jogosnak látszó büntetőt pedig Van Persie a bal felső sarokba bombázta.

3-0-nál következett a második félidő, az Arsenalnak már csak egy találat kellett volna, hogy legalább a hosszabbítást kiharcolják, de ez nem jött össze az angoloknak. A szünet után a Milan is összeszedettebben futballozott, Ibrahimovic valamelyest feljavult, az olaszok többször értek fel ellenfelük kapuja elé.

A második játékrészben mindkét oldalon adódott egy hatalmas gólhelyzet, előbb Van Persie, majd Nocerino próbálkozhatott közvetlen közelről, de egyikük sem tudta kihasználni a lehetőséget, mindkét esetben a kapusban akadt el a játékszer.

A mérkőzés összefoglalója:

Az Arsenal 3-0-ra nyert, de a Milan jutott a legjobb nyolc közé 4-3-as összesítéssel, köszönhetően a milánói mérkőzésen nyújtott remek teljesítményüknek.

A másik keddi BL-összecsapásról, a Benfica-Zenit mérkőzésről itt olvashat!

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó
Arsenal – AC Milan 3-0 (3-0)
London, Arsenal Stadium, 60 ezer néző. Vezette: Damir Skomina (szlovén)
Arsenal: Szczesny – Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs – Rosicky, Song, Oxlade-Chamberlain (Chamakh, 75.) – Walcott (Park Ju-Young, 84.), van Persie, Gervinho. Menedzser: Arséne Wenger
Milan: Abbiati – Abate, Mexés, Thiago Silva, Mesbah (Bonera, 90.) – Nocerino, van Bommel, Emanuelson – Robinho – Ibrahimovic, El-Shaarawy (Aquilani, 69.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Gólszerzők: Koscielny (7.), Rosicky (26.), Van Persie (43. – 11-esből)
Sárga lap: Sagna (13.), Gibbs (15.), Song (57.) illetve Van Bommel (5.), Ibrahimovic (86.), Nocerino (87.)
Piros lap:
Továbbjutott a Milan, 4-3-as összesítéssel.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítését az alábbiakban olvashatják:

A végén már nem tudott helyzetbe kerülni egyik csapat sem, az Arsenal 3-0-ra nyert, de mégis a Milan örülhet igazán, hiszen az olaszok 4-3-as összesítéssel továbbjutottak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

Három perc lesz a hosszabbítás!

CSERE 90’
Mesbah helyett Bonera a pályán.
SÁRGA LAP 86-87’
Ibrahimovic és Nocerino reklamált jogosan szögletet, besárgultak.
CSERE 84’
A sántikáló Walcott helyére Park Ju-Young érkezik az Arsenalba.


77. PERC:
Hatalmas gólszerzési lehetőség adódott a Milan előtt, Aquilani passza után Nocerino a kapu torkából nem tudott betalálni, a labda elakadt a hazai kapusban. Eldőlhetett volna a továbbjutás.

76. PERC: Ibrahimovic lapos löketét bravúrral védte Szczesny.

CSERE 75’
Az Arsenal is változtat, Oxlade-Chamberlain le, Chamakh be.
CSERE 69’
Cserél a Milan, El-Shaarawy helyett Aquilani a pályán.


68. PERC: Robinho
próbálkozott egy szólóval, de végül megállították a hazai védők.

62. PERC: Szczesny rossz passzára csapott le Ibrahimovic, a svéd támadó megcélozta a kaput, a labda kevéssel kerülte el az üresen maradt kapu jobb sarkát.

59. PERC: Óriási Arsenal-helyzet maradt ki! Gervinho megpattanó lövését Abbiati lábbal védte, majd a kipattanót Van Persie közvetlen közelről az előtte lévő kapus kezébe emelte.

SÁRGA LAP 57’
Song kap sárgát. Ibrahimovic ellen szabálytalankodott.


Az Arsenal harmadik gólja:



53. PERC: Robinho
ugratta ki Ibrahimovicot, Szczesny a kapujából kifutva tisztázott.

49. PERC: Emanuelson ível be jobbról egy szabadrúgást, El-Shaarawyról megy mellé.

KÖZÉPKEZDÉS 46’
Folytatódik a mérkőzés, csere nincs.


Vége az első félidőnek, az Arsenal már csak egy lépésre van attól, hogy ledolgozza a hátrányát! Az első mérkőzést 4-0-ra elveszítő londoni együttes már 3-0-ra vezet. A Milan erre valószínűleg nem számított, de ha sikerülne egy gólt szerezniük, ismét jóval előnyösebb helyzetben lennének. Hamarosan folytatódik a mérkőzés!

45+1. PERC: El-Shaarawy kapott jó labdát, de csúnyán mellélőtte a helyzetét, nem tudott szépíteni a Milan.

43. PERC: Már csak egy gól az Arsenal hátránya összesítésben! Oxlade-Chamberlain iramodott meg a kapu felé, Mesbah és Nocerino közrefogva buktatta a büntetőterületen belül, a játékvezető tizenegyest ítélt. A labda mögé Van Persie állt, és magabiztosan a bal felső sarokba bombázta a játékszert, Abbiati jobbra vetődött. 3-0!

GÓÓÓL 43’
Van Persie, Arsenal
TIZENEGYES 42’
Büntetőt lőhet az Arsenal!
Ápolás 40’
Walcott szorul ápolásra, Mesbah lábában bukott fel.


35. PERC:
Főképp a mezőnyben zajlott a játék az utóbbi percekben, keresik a rést a csapatok az ellenfél védelmén.

26. PERC: Hátránya felét már ledolgozta az Arsenal! Egy lapos beadás után Thiago Silva hibázott nagyot, Rosickyhez passzolt, a cseh középpályás pedig a bal alsó sarokba helyezett, Abbiati már csak beleérni tudott a labdába. 2-0!

GÓÓÓL 26’
Rosicky, Arsenal


19. PERC: Van Persie
veszélyes próbálkozását Abbiati tornássza szögletre. A sarokrúgás után nincs helyzet.

17. PERC: Eladta a labdát a Milan, Rosicky és Van Persie összejátéka azonban nem járt sikerrel, pedig ígéretes helyzetben támadhatott az Arsenal. A holland rácsúszott a kifutó Abbiatira, szabadrúgás kifelé.

SÁRGA LAP 15’
Gibbs is besárgult.
SÁRGA LAP 13’
Sagna becsúszva eltalálta Van Bommelt, sárgát kap.


10. PERC: Van Persie
kissé éles szögből tüzel, Abbiati lábbal hárít.

7. PERC: Hamar megszerezte a vezetést az Arsenal! Egy szöglet után Koscielny maradt üresen a kapu előtt, Abbiatinak nem volt esélye a kapu sarkába tartó fejes ellen. 1-0!

GÓÓÓL 7’
Koscielny, Arsenal
SÁRGA LAP 5’
Van Bommel becsúszva szabálytalankodik, sárgát kap, csapata következő BL-mérkőzését kénytelen kihagyni.
LES 3’
Felhördült a londoni közönség, de Walcott lesen volt.
KÖZÉPKEZDÉS 1’
Az Arsenal kezdte a mérkőzést.


A mérkőzés 20 óra 45 perckor kezdődik!

Előzmények: A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek sorsolása után a Milan-Arsenal párharc ígérkezett az egyik legizgalmasabb összecsapásnak, de a három héttel ezelőtti milánói “odavágón” gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás kérdése.

Az olasz bajnoki címvédő akkor 4-0-ra mosta le angol riválisát, így Londonban szinte csodára lenne szüksége Arséne Wenger csapatának, hogy le tudja dolgozni hátrányát.

Ráadásul a Milan jó formában van, a Serie A-ban szombaton idegenben verték 4-0-ra a Palermót Ibrahimovic mesterhármasával, és vezetik az olasz pontvadászatot. Az Arsenal ugyanakkor két rangadót is megnyert hazája bajnokságában az elmúlt két fordulóban: először a Tottenham együttesét verték 5-2-re, majd a Liverpool otthonában diadalmaskodtak 2-1-re, ezzel jelenleg a negyedik helyen állnak a Premier League-ben.

Utóbbi találkozón Robin van Persie duplázott, az egész szezonban nagyszerűen futballozó holland jó formájára pedig a Milan ellen is szüksége lesz az Ágyúsoknak, ha a fordítás reményében “nekimennek” ellenfelüknek.

A mérkőzés bővebb beharangozóját ide kattintva olvashatják!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik