Foci

Továbbra is szenved az Inter

Sorozatban kilenc tétmérkőzésen maradt nyeretlen az Inter, ezúttal a vendég Catania ellen játszottak 0-2-ről döntetlent az olasz labdarúgó-bajnokságban.

Nem tud kimászni a gödörből az Internazionale együttese, a krízisben lévő milánói alakulat vasárnap esti bajnokiján hazai pályán is képtelen volt begyűjteni a három pontot a Serie A 26. fordulójában.

Az első félidő után ráadásul úgy tűnt, hogy a középmezőnyben tanyázó vendég Catania győzelemmel fog távozni a 2010-es BL-győztes otthonából. A 20. percben Gómez lőtte ki a hosszú sarkot, majd a 38. percben Izco duplázta meg a vendégek előnyét – igaz, a második szicíliai találat előtt a gólpasszt adó Marchese lesen kapta a játékszert.

Az ezt megelőző öt tétmeccsén az Inter még gólt szerezni is képtelen volt, a 71. percben azonban megtört a csend, miután Forlán lövése Carrizo kapus hibájának is köszönhetően utat talált a vendégek kapujába. A kék-feketéknek végül az egyenlítés is összejött, Milito a 80. minutumban kilőtte a jobb felső sarkot.

A végén mindkét oldalon akadt gólszerzési lehetőség, a legnagyobb Pazzini előtt, aki közvetlen közelről próbálkozhatott az Inter győztes góljának megszerzésével, de lövése elakadt a hálóőr lábában.

2-2 lett a végeredmény, a hetedik helyen álló Inter hét bajnoki találkozó óta képtelen nyerni, miközben az Olasz Kupából is kiestek és a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén vereséget szenvedtek a Marseille vendégeként. Claudio Ranieri továbbra is aggódhat az állásáért.

A mérkőzés összefoglalója:

A kora este kezdődő mérkőzésen a Bologna hazai pályán 1-0-ra verte a kiesőhelyen álló Novara csapatát.

Eredmény – Serie A, 26. forduló
Internazionale-Catania 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Forlán (71.), Milito (80.), illetve Gómez (20.), Izco (38.)
Bologna-Novara 1-0 (0-0)
Gólszerző: Acquafresca (82.)
Piros lap: Caracciolo (78., Novara, a kispadról állították ki)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik