Foci

A Bayern München kikapott Leverkusenben

A német labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában a Leverkusen otthon verte 2-0-ra a Bayernt. A Stuttgart nyert, Hajnal gólpasszt adott.

Nem igazán szaladt a szekér a Bayern Münchennek a 2012-es idegenbeli fellépésein, ennek ellenére szombaton a győzelem reményében utaztak a Bayer Leverkusen otthonába, hiszen egy újabb botlással jó helyzetbe hozhatták volna a listavezető Dortmundot, akikhez képest a forduló előtt is már négypontos hátrányban voltak a bajorok.

A Leverkusen két bajnoki siker után várta az összecsapást, amelynek első félidejében helyzetek voltak, gól azonban nem született. A Bayern München többet támadott, viszont nem lehettek nyugodtak, hiszen a hazai próbálkozások sem voltak veszélytelenek. A legnagyobb lehetőség a szünet előtt Gomez előtt adódott, a vendégek támadójának gólba tartó lövésénél egy védő tisztázott.

Furcsa jelenet volt, hogy a Bayern két játékosa, Müller és Boateng csaknem tettlegességig fajuló vitát folytatott a pályán.

A második félidőben is élvezetes volt az összecsapás, sokáig azonban nem rezdültek a hálók, pedig a vendégek csereként Ribéryt is bevetették. A 79. percben aztán a Leverkusen szerzett vezetést, egy beívelés után Derdiyok kanalazta vissza a labdát, Kiessling pedig közelről az üresen maradt kapuba passzolt.

A vendégek erejéből nem futotta egyenlítésre, sőt, a találkozó végén egy ellentámadásból Bellarabi is eredményes volt. A Leverkusen 2-0-ra nyert, a Bayern pedig nehéz helyzetbe került, hiszen amennyiben este a Dortmund hazai pályán legyőzi a Mainz csapatát, a címvédő hétpontos előnyre tenne szert a tabella élén.

A Leverkusen legyőzte a Bayernt:

Eközben a Stuttgart Hajnal Tamással a kezdőcsapatban szép sikert aratott a Hamburg otthonában. A vendégek első gólját Ibisevic szerezte az első félidő közepén, Hajnal nevéhez fűződik a gólpassz. Később Kuzmanovic duplázott, majd Harnik is betalált a lefújás előtt, a Stuttgart így 4-0-ra nyerni tudott idegenben. Hajnalt a 76. percben lecserélték.

Meglepő vereséget szenvedett a Schalke, a negyedik helyen álló gelsenkircheniek a forduló előtt még sereghajtó Freiburg otthonában maradtak alul 2-1-re.

A Hertha az új vezetőedző, Otto Rehhagel irányításával 1-0-ra nyert a vendég Werder Bremen ellen. A Hannover-Augsburg és a Kaiserslautern-Wolfsburg összecsapás döntetlenre végződött.

Eredmények – Bundesliga, 24. forduló
Bayer Leverkusen-Bayern München 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Kiessling (79.), Bellarabi (90.)
Hamburger SV-VfB Stuttgart 0-4 (0-2)
Gólszerzők: Ibisevic (23.), Kuzmanovic (31., 47. mindkettőt 11-esből), Harnik (90.)
Kiállítva: Guerrero (54., Hamburg)
Hertha BSC-Werder Bremen 1-0 (0-0)
Gólszerző: Rukavytsya (62.)

SC Freiburg-FC Schalke 04 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Freis (18.), Caligiuri (66., 11-esből), illetve Pukki (72.)
Kiállítva: Papadopulosz (87., FC Schalke 04)

Hannover 96-FC Augsburg 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Haggui (33.), Diouf (69.), illetve Bellinghausen (12.), Callsen-Bracker (89., 11-esből)

1. FC Kaiserslautern-VfL Wolfsburg 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik