Foci

Öngyilkos lett Kutasi Róbert, a REAC klubigazgatója

A fogadási botrányba keveredett REAC labdarúgócsapatának sportvezetője véget vetett életének, számolt be a klub honlapja.

Felfoghatatlan hírt közölt pénteken reggel a REAC labdarúgócsapatának hivatalos weboldala, a reacfoci.hu. A közleményben tudatták, hogy Kutasi Róbert, a klub 47 éves igazgatója önkezével vetett véget életének.

Információnk szerint tegnap délután még felhívta a Nemzeti Sport szerkesztőségében egykori újságíró barátját, Vajda Györgyöt, aki a sportnapilapnál évek óta a bundabotránnyal foglalkozik, a témának talán a legavatottabb honi szakembere. A neki elmondott utolsó mondatai így hangzottak:

„Vége az életemnek. Amiért harcoltam, mind semmivé vált, abban a klubban gyűrt maga alá a mocsok, amelyért dolgoztam, azok az emberek tettek tönkre, akikben megbíztam. Csúzlival lövöldöztem az aknavetőkre, s belátom, vereséget szenvedtem.”

Szinte ugyanezeket a szavakat mondta a Sport Plusznak néhány napja: “Tizenegy év munkája, bizalma ment tönkre. Minden megingott bennem. Olyan lettem, mint egy tetszhalott. Amit ez idő alatt Forgács elnök úrral építgettünk, az semmivé foszlott. Szinte egymást támogatjuk, és azon gondolkodunk: érdemes-e egyáltalán tovább csinálnunk. Én nem tudok most tovább kombinálni. A meccseket a játékosok csalják, csalták el. Másutt sem vetődött fel, hogy a bundameccseken ki ült a kispadon. Ez nem Aczél-ügy. Ez, bármilyen tragikus, a REAC játékosainak az ügye, és többet most képtelen vagyok mondani”.

Egyelőre meg nem erősített információk szerint nem sokkal utána, délután 16 óra magasságában, Zuglóban, a Kassai úton egy toronyház 14. emeletéről vetette le magát. A Hír 24 információi szerint Kutasi Róbert azonnal meghalt, már újraéleszteni sem lehetett, a mentők csak a halál beálltát tudták megállapítani. Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese arról tájékoztatott, hogy a férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét nem lehetett már megmenteni, a halál okát az igazságügyi orvosszakértő fogja tisztázni.

A REAC közlemény szövege:

“Tisztelet Sportbarátaink!

A REAC elnöksége mély fájdalommal tudatja azt az iszonyatos hírt, mely egyben számunkra felfoghatatlan is, klubunk igazgatója KUTASI RÓBERT 2012. március 1-én az értelmetlen halált választotta!Az űr melyet maga után hagyott, soha nem pótolható.

A REAC KUTASI RÓBERT Klubigazgatót saját halottjának tekinti!

Mindannyian osztozunk a család mély gyászában!”

A bundabotrány az elmúlt időszakban terebélyesedett ki, a korábban meggyanúsított S. László, H. Gábor után Aczél Zoltán, a Haladás vezetőedzője (a REAC és a Siófok korábbi trénere) volt az első igazán nagy név a történetben. A nyomozóhatóságok további őrizetbe vételeket jósoltak 2011 végén. Négy napja, február 28-án a második vonalban szereplő rákospalotai együttesből hat egykori és jelenlegi játékost állítottak elő és gyanúsítottak meg a fogadási csalásokkal kapcsolatban. Közülük E. Károly és K. Vince a magyar válogatottban is megfordult. Forgács József, a REAC tulajdonosa megdöbbent az előállítások után.

Kutasi Róbert, az egykori kiváló sportújságíró, a REAC klub igazgatója, egyben a Magyar Labdarúgó Szövetség NB II.-es Bizottságának elnöke is volt. E funkciójában többször felemelte hangját a fogadási csalások ellen.

Az Index egy mai írásában emlékeztet egy 1990-es esetre, amikor Kutasi Róbert és Jónás József, a Sport Plusz Foci két munkatársa egy előre lebeszélt, az MLSZ-szel is egyeztetett akció során megpróbálta bundázásra bírni a Csepel egyik játékosát. Szieben László nemet mondott a telefonos ajánlatra, az újságírók akciója pedig vegyes visszhangot keltett a magyar labdarúgás berkein belül.

Kutasi Róbert a múlt héten még bizakodva nyilatkozott a Sport24-nek a másodosztályú bajnokság nyitányáról.

Reakciók a volt kollégáktól
A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos közleménye: Kutasi Róbert a kilencvenes évek elejétől egészen haláláig sportújságíróként is dolgozott, az utóbbi tizenegy évben klubigazgatóként vezette a REAC csapatát.
Sportvezetői karrierje során betöltötte a sajtófőnöki posztot az MLSZ-nél, és a szövetség elnökségi tagja is volt, 2010-ben jelentős szerepet vállalt a jelenlegi elnökség felállásában. A Magyar Labdarúgó Szövetség megrendülten és mély fájdalommal búcsúzik Kutasi Róberttől.”
Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a Sport Plusz Foci című hetilap alapítója: “Mint mindenkit, engem is megdöbbentett a hír. Tíz éven keresztül, amíg Robi a Sport Plusz című sport hetilapnál dolgozott újságíróként nap, mint nap találkoztunk. Betege volt a labdarúgásnak. Megszállottként, alázattal, szenvedéllyel viseltetett a sportág iránt.
Nem kellett volna, hogy így legyen. Sajnálom, hogy az utóbbi időben ritkábban találkoztunk. Ha tegnap összefutottunk volna, biztosan megpróbálom jobb belátásra bírni. Ennél szörnyűbb véget nem tudok elképzelni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik