Foci

A Honvéd megbüntette a Vasast

A labdarúgó OTP Bank Liga tavaszi nyitányán a Honvéd két tizenegyesgóllal idegenben verte 2-1-re a Vasas együttesét.

Két fővárosi együttes összecsapásával kezdődött meg a labdarúgó NB I. tavaszi szezonja, a bajnokság 18. fordulójában a tabella hátsó felében tanyázó Vasas a negyedik helyen álló Honvédot fogadta az Illovszky Rudolf Stadionban.

Mindkét együttesnél voltak változások a télen, az angyalföldieknél Urbán Flórián irányítja már a csapatot Marijan Vlak távozása után, a keretben is volt mozgás, ráadásul új, német tulajdonosjelölt is feltűnt a klub környékén. A kispestiektől a góllövőlistát vezető Danilo mellett Torghelle Sándor is távozott, valamint a szintén eligazoló Dieng Abass játékára sem számíthatott már Supka Attila.

A mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek a csütörtökön öngyilkosságot elkövető Kutasi Róbertre, a REAC klubigazgatójára.

Az első lehetőség a vendégek előtt adódott a meccsen, de Délczeg jó helyzetben rosszul találta el a labdát, így Ilizinek nem akadt gondja a próbálkozással. A másik oldalon Takács távoli szabadrúgása majdnem megtréfálta a Honvéd kapuját őrző Sántát, a év első élvonalbeli góljára azonban még egy kicsit várni kellett.

A kispestiek szűk félóra elteltével büntetőhöz jutottak, miután egy jobb oldali szabadrúgást követően Mehmedagic lerántotta Hadzicot. A tizenegyest Ivancsics Gellért a bal alsó sarokba helyezte, 0-1.

Nem sokkal később az exhonvédos Bárányos csavarásánál kellett bravúrt bemutatnia a kispesti kapusnak, az egyenlítés helyett pedig kisvártatva újabb gólt szerzett a Honvéd, ráadásul ismét büntetőből, miután Takács kezezett a tizenhatoson belül. A labda mögé ismét Ivancsics állt, ezúttal viszont a jobb sarkot választotta, 0-2.

Még az első félidőben szépíthetett volna a Vasas, Szabó Bence gólba tartó fejesét azonban Lovricnak sikerült kivágnia. A második játékrészben újabb angyalföldi lehetőségek maradtak ki, Mehmedagis és Varga fejese kevéssel kerülte el a vendégek kapuját, Bárányos szabadrúgása pedig a kapufán csattant.

A Honvéd főleg az előnye őrzésére koncentrálhatott, de a meccs végén így is felcsillant a pontszerzés reménye a Vasas előtt. Szabó veszélyes próbálkozását a rendes játékidő utolsó tíz percére ráfordulva ugyan még bravúrral védte Sánta, de a 85. percben egy szöglet után a kapusról kipattanó játékszert már a hálóba helyezte az angyalföldiek támadója. Szabó szépítő találata után többre már nem futotta a piros-kékeknek, a Honvéd 2-1-re nyert idegenben az első idei élvonalbeli bajnoki labdarúgó-mérkőzésen.

A kispestiek ősszel 4-0-ra nyertek a Vasas ellen, így oda-vissza legyőzték fővárosi riválisukat.

Eredmény – OTP Bank Liga, 18. forduló
Vasas-Híd – Budapest Honvéd 1-2 (0-2)
Illovszky Rudolf Stadion, 2000 néző. Vezette: Takács János
Vasas-Híd: Ilizi – Kovács G., Rubus, Takács Z., Polényi (Kovács D., a szünetben) – Mehmedagic, Varga G. (Kovács Á., 65.), Bárányos (Dajic, 82.), Katona M. – Szabó B., Hercegfalvi. Vezetőedző: Urbán Flórián
Budapest Honvéd: Sánta – Lovric, Botis, Debreceni, Vidovic – Tchami (Czár, 78.), Hidi, Ivancsics, Ceolin (Vernes, 59.) – Délczeg, Hadzic (Horváth A., 84.). Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerzők: Szabó B. (85.), illetve Ivancsics (28., 37., mindkettőt 11-esből)
Sárga lap:
Mehmedagic (27.), Polényi (42.), Bárányos (77.), Kovács D. (86.), illetve Vernes (62.), Lovric (64.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik