Foci

Sima volt a német örökrangadó

A Bayern München különösebb erőfeszítés nélkül 2-0-ra verte a Schalke 04-et a német labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában.

Mindkét együttesnek létfontosságú volt ez a találkozó, hiszen a Bayern München a harmadik, míg a Schalke a negyedik helyen állt a tabellán a mérkőzést megelőzően, ennél pedig többre vágynak mindkét klubnál.

A Bayern ráadásul gödörben van, előbb a sereghajtó Freiburg ellen ért el kínos 0-0-t, majd a Bajnokok Ligájában a Basel verte meg őket a nyolcaddöntő első meccsén 1-0-ra.

A két legtöbb gólt szerző csapatról van szó: a hazaiak eddig 49, míg a vendégek 50 találatig jutottak a szezonban. A müncheni alakulat négy, a Schalke öt ponttal volt lemaradva a meccs előtt a listavezető Dortmund mögött.

Az első félidőben mindkét fél győzelemre játszott, több helyzete viszont a bajoroknak akadt. Timo Hildebrand, a királykékek hálóőre remek teljesítményt mutatott be, egészen a 36. percig. Ribéryt Gustavo ugratta ki egy hosszú indítással, a kapus pedig elszámolta magát. Rossz ütemben lépett ki kapujából, a francia szélső eltolta mellette a labdát, majd az üres kapuba passzolt (1-0).

A második félidő első néhány percében a hazaiak több gólt is szerezhettek volna, s a nagy nyomás az 55. percben góllá is érett. Ribéry egyérintőzött Müllerrel, majd a 16-oson belülről lőtt, Hildebrandnak esélye sem volt a hárításra (2-0).

A Schalke az első félidőben még el tudott jutni helyzetekig, de a másodikban már nem sok közük volt a játékhoz.

A találkozó összefoglalója:


A nagy rivális Dortmund az esti meccsen magabiztosan, 3-1-re verte a Hannovert, így a csata tovább folytatódik. A hétvége vesztese a Schalke és a pénteken döntetlent játszó Mönchengladbach.

Eredmény – német bajnokság
Bayern München – Schalke 04 2-0
gólszerző: Ribéry (36., 55.)
Borussia Dortmund – Hannover 3-1
gólszerzők: Lewandowski (27., 54.), Perisic (90.), illetve Ya (60.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik