Foci

Bayern, Inter: otthon jobban megy majd?

Az idegenben elszenvedett egygólos vereség után a Bayern München és az Internazionale edzője is bízik a fordításban a labdarúgó BL-ben.

Szerdán este újabb két párharc vette kezdetét a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek sorából, ezúttal a 2010-es finálé két résztvevője is pályára lépett, de mindkét együttes vereséget szenvedett.

A Bayern München nem tudott gólt szerezni a Basel otthonában, a svájci együttes újabb nagy skalpot gyűjtött be, hiszen a csoportkörben a Manchester Unitedet is legyőzték. Stocker a 86. percben szerezte a győztes gólt, a müncheni visszavágón nem lesz könnyű dolguk Robbenéknek.


Jupp Heynckes
, a Bayern mestere természetesen nem volt elégedettnek nevezhető a meccs után. “Ez egy kellemetlen helyzet, de volt már ilyenben részem korábban is. Kiegyensúlyozott mérkőzés volt, mindkét oldalon akadtak jó lehetőségek.  Kikaptunk 1-0-ra, így most nem vagyunk ideális helyzetben a visszavágó előtt. Sok hibát vétettünk. Megszólalt a vészcsengő, de még előttünk áll a második mérkőzés, ahol javíthatunk. Hazai pályán biztosan lehetséges 2-0-ra legyőzni a Baselt” – mondta a bajorok vezetőedzője.

Így került hátrányba a Bayern:

Nehéz helyzetben van Claudio Ranieri, az Internazionele szakvezetője, csapata ugyanis a bajnokságban is szenved, a Marseille otthonában elszenvedett 1-0-s vereség után pedig a BL-ben is nehéz dolguk lesz a milánóiaknak. Elképzelhető, hogy a visszavágón már nem az ősz mester irányítja majd Sneijderéket, akik már a hosszabbításban kapták a vereséget jelentő gólt francia ellenfelüktől.

“Gyakorlatilag vége volt a meccsnek, amikor gólt kaptunk, addig mi kontrolláltuk az összecsapást. Mindenesetre azt megmutattuk, hogy még mindig élénk együttes a mienk, megfordíthatjuk a párharcot saját közönségünk előtt. Nehéz visszavágó előtt állunk, de megvannak a képességeink hozzá, hogy két gólt szerezzünk, így szórakoztató összecsapás várható” – vázolta elképzeléseit Ranieri.

Az Inter újabb zakója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik