Foci

Messi kivégezte a Valenciát

Hiába vezetett a Valencia a Barcelona otthonában, a spanyol labdarúgó-bajnokság címvédője a négy gólt szerző Lionel Messi vezetésével 5-1-re nyert.

Kissé ráijesztett a Barcelonára a Valencia együttese vasárnap este, a spanyol bajnokság harmadik helyén álló vendégek ugyanis Piatti góljával már a 9. percben megszerezték a vezetést a katalánok ellen – az argentin játékos egy beadás után maradt egyedül középen, majd ki is használta a lehetőséget.

Lionel Messi ezen a találkozón lépett pályára 200. spanyol bajnoki mérkőzésén, mindezt előtte ilyen fiatalon még senki sem érte el a Barca történetében. A jubiláló argentin klasszis nem is tétlenkedett, a 22. percben éles szögből talált a Valencia hálójába, majd nem sokkal később közvetlen közelről emelt a kapuba.

A Barcelona tehát még az első félidőben fordított, de a szünet után sem állt le. A gránátvörös-kékek eleinte a helyzetek elpuskázásában jelentkeztek, hiába játszottak fölényben, sokáig nem akart megszületni a harmadik góljuk.

A 76. percben aztán mégis érkezett az újabb hazai találat, egy kipattanót Messi értékesített. Az aranylabdás támadó szűk tíz perccel később mesternégyest ért el, egy nagyszerű indítás után látványosan átemelte Diego Alves kapust.

A Barcelona végül 5-1-re nyerte a rangadót, a végeredményt Xavi állította be már a hosszabbítás perceiben. Pep Guardiola együttese fölényes sikere ellenére továbbra is tízpontos lemaradásban van az élen álló Real Madridhoz képest, kisebb csoda kellene a címvédéshez.

A mérkőzés góljai:

Eredmény – Primera División, 24. forduló
FC Barcelona-Valencia 5-1 (2-1)
Gólszerzők: Messi (22., 27., 76., 85.), Xavi (91.), illetve Piatti (9.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik