Foci

Elvéreztek a holland élmenők

A PSV Eindhoven és az AZ Alkmaar is 3-0-s idegenbeli vereséget szenvedett a holland bajnokság 22. fordulójában.

Az Eredivisie mindig tartogat meglepetéseket. Vasárnap ebédidőben a PSV Eindhoven a Groningen otthonában lépett pályára, s csúnyán leszerepelt. Először Suk talált be hazai oldalon a 29. percben, ezzel kialakítva a félidei eredményt. A második játékrész hatodik minutumában Bacuna is feliratkozott a góllövők közé. Az 56. percben az éllovasok 10 emberre fogyatkoztak Manolev fegyelmezetlensége miatt: előbb a szünet után, majd pár perccel később kapott sárga cédulát. Az i-re a pontot Suk tette fel a 74. percben, beállítva a 3-0-s végeredményt.

Nem remekelt az AZ Alkmaar sem, amely a botladozó Utrecht otthonába látogatott. Az első félidő 15. percében Moisander utolsó emberként szabálytalankodott a 16-oson belül, ami piros lapot és 11-est vont maga után. A büntetőt Gerndt értékesítette, majd 6 perccel később újra betalált. Nem sokkal a félidő lefújása előtt Duplan zörgette meg az AZ hálóját. Az eredmény a továbbiakban nem változott, így a mérkőzés itt is 3-0-s hazai diadallal zárult.

Az Utrecht hőstette:

Örülhettek viszont az Ajax-drukkerek. Az amszterdami gárda már az első félidőt 3-0-s előnnyel zárta a Nijemegennel szemben. Bulykin kétszer, Verthongen egyszer vette be a NEC kapuját. A második negyvenöt perc közepe táján De Jong 4-0-ra növelte az előnyt, majd Van Eijden szépített a 67. percben, ám ez a lényegen már nem változtatott. Babos és Vadócz végigjátszotta a meccset a vendégeknél.

Eredmények – Eredivisie, 22. forduló
Groningen – PSV Eindhoven 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Suk (29., 74.), Bacuna (51.)
Piros lap: Manolev (56.)
Ajax – Nijmegen 4-1 (3-0)
Gólszerzők: Bulykin (5., 27.), Verthongen (8.), De Jong (57.) illetve Van Eijden (67.)
Utrecht – AZ Alkmaar 3-0 (3-0)
Gólszerzők: Gerndt (15., 21.), Duplan (40.)
Piros lap: Moisander (15.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik