Foci

A Dortmund Berlint is bevette

A német labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában a listavezető Dortmund 1-0-ra nyerni tudott a Hertha BSC otthonában.

A kiesés ellen harcoló Hertha BSC otthonába látogatott a listavezető Borussia Dortmund a Bundesligában, a vendégek ötmeccses győzelmi sorozatukat kívánták meghosszabbítani.

A berlinieket a menesztett Michael Skibbe helyett az ideiglenes jelleggel kinevezett René Tretschok, Ante Covic kettős irányította, és már azt is lehet tudni, hogy a folytatásban Otto Rehhagel lesz a Hertha vezetőedzője.

A Dortmund sokáig nem tudta megszerezni a vezetést a fővárosban, az első félidőben mindkét oldalon akadt gólszerzési lehetőség, de a hálók nem rezdültek. A 66. percben aztán megszerezte a vezetést a címvédő, egy jobb oldali beadás után Lewandowski fejesét Kraft bravúrral tolta a kapufára, de a kipattanót Grosskreutz a kapunak féloldalasan állva húzta a hálóba.

A folytatásban akadt lehetőség az egyenlítésre a hazaiak részéről, de nem változott az eredmény, a Dortmund 1-0-ra nyert, és megerősítette vezető helyét a bajnokságban.

A Dortmund győztes találata:

A forduló előtt harmadik helyen álló Mönchengladbach sem akar leszakadni, hamar kétgólos előnyre tettek szert a Kaiserslautern vendégeként. A hazaiak részéről a szépítésre még futotta, de pontot szerezni nem tudtak a bajnokság meglepetéscsapata ellen.

A Gladbach 2-1-es győzelmének köszönhetően a második helyre ugrott előre, de a Bayern München hamar visszaelőzheti őket, amennyiben este nyerni tud a Freiburg otthonában.

Az Európa Ligás szereplést jelentő pozícióban álló csapatok sikerrel vették a 22. fordulót, a Bayer Leverkusen 4-1-re verte az Augsburg együttesét, míg a Werder Bremen idegenben diadalmaskodott 3-1-re a Hamburg ellen.

A Nürnberg otthon győzte le 2-1-re a Köln gárdáját.

Eredmények – Bundesliga, 22. forduló
Hertha BSC-Borussia Dortmund 0-1 (0-0)
Gólszerző: Grosskreutz (66.)
1. FC Kaiserslautern-Borussia Mönchengladbach 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Jessen (63.), illetve Herrmann (9.), Arango (14.)
1. FC Nürnberg-1. FC Köln 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Novakovic (66.), Pekhart (85.), illetve Esswein (28.)
Hamburger SV-Werder Bremen 1-3 (0-2)
Gólszerzők: Petric (76.), illetve Marin (9.), Trybull (45.), Arnautovic (86.)
Bayer Leverkusen-FC Augsburg 4-1 (1-0)
Gólszerzők: Kiessling (25., 64.), Castro (60.), Schürrle (70.), illetve Koo (50.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik