Foci

Wengert sokkolta a milánói 0-4

Az Arsenal sima vereséget szenvedett a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az AC Milan otthonában, angol kesergés.

Ahogyan arról bő terjedelemben beszámoltunk, az AC Milan nagyon simán verte meg az indiszponáltan játszó Arsenalt a BL nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A londoniak történetük legsúlyosabb BL-vereségét szenvedték el (mellesleg ugyanúgy 5 alkalommal találták el a kaput, mint a Milan), érthető, hogy Arsene Wenger menedzser finoman szólva sem repdesett az örömtől. Már csak azért sem, mert alaposan fel kell a fiait rázni, ugyanis egy Sunderland elleni FA-kupa találkozó és egy Tottenham elleni szuperrangadó vár az Arsenalra a következő napokban.

“Borzasztó az eredmény, lehangoló a teljesítmény, amit nyújtottunk. Ez egy olyan este, amit soha nem fogok elfelejteni, a legrosszabb játékunk volt ez európai történetünk során. Szomorúak vagyunk, az eredmény kataszrofális” – értékelt Wenger a meccs után.


“Egyetlen momemtuma sem volt a 90 percnek, amikor játékban lettünk volna, nem volt nálunk a labda. Nehéz lesz ezt elemezni, így nem is akarok most sokat beszélni, hideg fejjel kell értékelnem, és felkészíteni a csapatot a következő mérkőzésre. A szezonnak még nincs vége, vasárnap fontos meccs vár ránk, ahol meg tudjuk mutatni erőnket, és azt, hogy fel tudunk állni a padlóról”
– mondta az Arsenal szakvezetője, aki szerint a továbbjutás eldőlt, már csak 2 százalék esélyük maradt, ez pedig az álomvilág kategóriája.

Ezen a mérkőzésen játszott utoljára az Arsenalban Thierry Henry, a franciának 16-án, csütörtökön jár le a kölcsönszerződése, utána visszatér a Los Angeles Galaxyhoz.

Sokkal boldogabb volt Massimiliano Allegri, aki nem beszélte tele a fejét az újságíróknak. A Milan vezetőedzője az utóbbi hét olyan meccsén, ahol angol csapat volt az ellenfél, nem tudott nyerni. Szerdáig.

“Nagyon jól játszottunk, és nem engedtük az Arsenalnak, hogy gólhelyzetbe kerüljenek. Nagyon jól mozogtunk labda nélkül. Még több gólt szerezhettünk volna, de így is jó helyzetben vagyunk. Ennek ellenére Londonban is jól kell teljesítenünk, a továbbjutás még nem dőlt el” – szólt a diplomatikus válasz.

A meccset egyébként Kassai Viktor vezette, jól. A második Milan gólnál határeset volt a lesállás, de a magyar játékvezető továbbengedte az akciót.

A találkozó összefoglalója:


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik