Foci

A hónap legjobbja lett a magyar játékos

A Portsmouth minden hónapban megválasztja a csapat legjobbját. Januárban az U21-es magyar válogatott játékosa, Futács Márkó kapta a díjat.

Portsmouthból, a kikötőváros angol második vonalában érdekelt csapatától jó és rossz hírek egyarán érkeznek mostanság. Egyrészt, Futács Márkó, a Pompey és a magyar U21-es válogatott nagyranőtt centere mostanság egyre több lehetőséget kap és gólokat is rúg. Másrészt a csapatnak angliában szokatlan módon jelentős adótartozása van.

A gyönyörű kristálydíjra még futja Portsmouthban

A csapat vezetése inkább az előzőt értékeli. „Különleges élményben volt részem az Ipswich elleni, keddi mérkőzésünk előtt. A melegítést követően, amikor indultunk vissza az öltözőbe, hogy a kezdéshez készülődjünk, a játékoskijáró előtt a klub elnöke, a stadion szpíkere és néhány szurkoló várt rám. Kiderült, hogy a találkozót megelőzően adják át a hónap Portsmouth-játékosának járó díjat, amit a januári teljesítményemért én kaptam.Ekkorra már megteltek a lelátók, így amikor a hangosbemondó tájékoztatta a szurkolókat, hogy most veszem át a kupát, hatalmas tapsvihar köszöntött. Megható pillanat volt” – mesélte boldogon Futács Márkó.

A legutóbbi találkozó után a csapat edzője Futácsot jelölte ki arra, hogy nyilatkozzon a BBC-nek és a helyi lapoknak. A 22 éves csatár kitért a klub anyagi helyzetére is:  “Kizárólag a futballra koncentrálunk. A helyzet azonban nem rózsás, hiszen egyre biztosabbnak tűnik a pontlevonás, a hírek szerint már jövő héten tíz pontot elvehetnek tőlünk. Ennek ellenére nem esünk kétségbe, edzőnk, Michael Appleton is folyamatosan tűzben tartja az öltözőt, mindennap beszámol a fejleményekről, és jelzi: ő sem élt még át hasonló helyzetet, a West Bromwichnál, ahonnan jött, sosem tapasztalt ilyen problémát. Ugyanakkor mindig az volt a vágya, hogy menedzser legyen, ezért vágott bele a portsmouthi kalandba, és most is ugyanolyan fanatikus, mint érkezésekor – ez pedig bennünket is elszánttá tesz.”

“A szurkolóink is kitartanak mellettünk, Blackpoolban ezerhatszázan éltettek bennünket, kedden pedig vagy háromszáz félmeztelen rajongó énekelt nekünk a lefújást követő órában. Igyekszünk meghálálni a szeretetet, de a szombati, Barnsley elleni bajnoki sem lesz könnyű, ráadásul a mai edzésen alig volt egy kezdőcsapatnyi egészséges játékosunk…” – vázolta a helyzetet és a jövőt Futács.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik