Foci

Az Arsenal Milan-veréssel búcsúzna Henrytól

Látványosnak ígérkező mérkőzést játszik egymással a Milan és az Arsenal a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai nyolcaddöntőjében.

Pikáns mérkőzést rendeznek a Giuseppe Meazza stadionban szerda este, ugyanis a rapszodikus, ám egyre erősebb Arsenal a bajnokságban sérülések miatt botladozó Milannal csap össze.

A Milan tavaly a Tottenhammel szemben elbukott, és a legutóbbi BL-győzelem (2007) után címvédőként éppen az Arsenal ellen búcsúzott az olasz csapat. Most lehetetlen megjósolni a továbbjutó személyét.

“Tisztában vagyunk az Arsenal erejével: nemcsak egyénileg képzettek, de képesek igazi csapatként működni. Az Ágyúsok együtt sokkal veszélyesebbek, mint amennyire Henry vagy van Persie egyedül. Óvatosnak kell lennünk és jól kell védekezni, mert ez egy 180 perces harc lesz” – mondta előzetesében Massimilano Allegri, a Milan vezetőedzője.

Az olasz szakember szerint a minimálisra kell azokat a hibákat szorítani, amelyek jellemzők a csapatra, ugyanis a cél, hogy a tavalyinál jobban szerepeljenek a BL-ben. Kitért az Udinese elleni hétvégi 2-1-es győzelem során gólt szerző el-Shaarawyre is:

“Nagyon jól játszik, de még csak 19 éves, és nem rakhatunk a vállára túl nagy felelősséget. Hatalmas tehetség, aki a Milan egyik legjobbja lehet a jövében.”

A Milanban továbbra sem számíthatnak Aquilani, Merkel, Strasser, Flamini, Cassano és Gattuso játékára.

“Négy éve játszottunk itt, amikor a Milan címvédő volt a Bajnokok Ligájában. Így tudtunk nyerni. Akkor a Premier League élén álltunk, tele voltunk fiatalokkal. Mára elvesztettönk pár játékost, de erősek vagyunk, és folyamatosan fejlődünk” – véli Arsene Wenger, az angolok menedzsere.

“A Milan jó formában van, de mi is, és megpróbáljuk a saját játékunkat játszani. Támadni fogunk, mint mindig, érdekes meccs lesz. Mindenhol képesek vagyunk nyerni, ha nem gondolnám így, akkor otthon maradnék” – ismertette ars poeticáját a francia.

Az Arsenal a hétvégén Henry 91. percben szerzett góljával 2-1-re győzött a jó formában lévő Sunderland otthonában. A francia ikonnak ez lehet az utolsó meccse a londoni csapatban, ugyanis februrár 16-án jár le a kölcsönszerződése.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, 1. mérkőzés
AC Milan – Arsenal (20 óra 45 perc, DigiSport)
Zenit – Benfica (18 óra, DigiSport)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik