Foci

A BL-ben simulhatnak ki a Barcelona ráncai

A bajnokságot nagy valószínűsséggel elbukta a Barcelona, de a Bajnokok Ligájában javíthatnak Messiék. Kezdődik a BL-szezon.

A magyar bajnoki mérkőzések és így a magyar fociszezon kezdetéig még nagyon sokat kell várni, a nemzetközi labdarúgószezon viszont kedden mindenképpen elkezdődik.

Nem is akárhogyan, két Bajnokok Ligája nyolcaddöntő és két Európa Liga-mérkőzéssel indul a hosszú, májusig tartó sorozat. Senki sem irigyelte a német Bayer Leverkusent a nyoni sorsolást követően decemberben, hiszen a címvédő, akkor verhetetlennek tűnő Barcelonát kapta a germán csapat.

Kérdés, a Bayer elhiszi-e, hogy a bajnokságban botladozó, és immár tízpontos hátrányban lévő Barca a nemzetközi porondon is verhető. A katalánok az utóbbi időben láthatóan már a Bajnokok Ligájára készültek, így azon sem lennénk meglepve, ha ismét az álomfoci köszönne be a képernyőnkre (már aki tudja nézni a Pro4 csatornát).

“Készülve a találkozóra, egy csomó nagyon jó meccset néztünk meg videón, mindegyiken a Barcelona játszott” – kezdte előretekintését Robin Dutt, a Leverkusen szakvezetője. “Ha valamit akarunk kezdeni magunkkal, nagyon együtt kell lennünk. Már megmutattuk erőnket a sorozatban, soha nem adtuk és adjuk fel. Sok lehetőség van a Barcelona legyőzésére. Úgy kell védekezni, ahogyan az Inter tette a 2009-10-es döntőben.

Vagy támadni és nyomni, ahogyan a Valencia ért el két döntetlent az utóbbi időszakban. A végén persze a legtöbb csapat elbukik, szembe kell nézni a Barca várható 65-70 százalékos labdabirtoklásával. Ha rossz napot fognak ki, lesz esélyünk” – így a rendkívül élvezetesen nyilatkozó szakember.

A Leverkusen a hétvégén 1-0-ra kikapott a Dortmund elleni bajnokin, ráadásul Michael Ballack megsérült, nem játszhat a keddi mérkőzésen.

“Aggódom a Leverkusen képességei miatt. Figyelemre méltó, hogy megnyerték a csoportjukat, nagyon jól járatják a labdát, jól kontráznak. Kiessling nagyon veszélyes játékos, és a védelemben is jó képességű focistáik vannak. A legjobb 16-ban lenni mindig különleges érzés, a BL most kezdődik igazán. Láthattuk, hogy a 2009-10-es szezonban csak 1-1-et játszottunk Stuttgartban, az egy nehéz meccs volt.

Vissza kell térnünk arra az útra, amely jellemez minket. De a Bajnokok Ligájában megvédeni a címet nagyon nehéz. Ha egyszer hibázol, tudod, hogy nem sikerülhet. Nincs más választás, meg kell nyerni a sorozatot, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne… Kemény lesz” – ezek már Josep Guardiola, a Barcelona mesterének szavai.

Mellesleg a Barca is kikapott a hétvégén, 3-1-re verte az Osasuna a Xavi, Fabregas és Iniesta nélkül kezdő, és végül Fabregast csak a hajrára bevető katalánokat.

A katalánok 70 meccs óta nem kaptak három gólt, és ez volt az utolsó 47 idegenbeli meccsükön a második vereségük.

A másik mai mérkőzésen a szezon meglepetéscsapata, az APOEL Nicosia a Lyon otthonában próbálja folytatni csodaszámba menő sorozatát.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, 1. mérkőzések
Bayer Leverkusen – Barcelona (Pro4, 20 óra 45 perc)
A mérkőzésről a Sport24 élő, szöveges közvetítéssel jelentkezik majd.
Lyon – APOL Nicosia (DigiSport, 20 óra 45 perc)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik