Foci

A szerbekkel játszik vb-selejtezőt a magyar válogatott

Szerencsés volt a sorsolás, a magyar futsalválogatott Szerbia csapatával találkozik a vb-selejtező európai rájátszásában.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a szombat délelőtt Zágrábban megtartott sorsolás szerencsésen alakult, mert Frank Tamás csapata elkerülte a világ legjobbjai között számon tartott spanyol, orosz, portugál és olasz válogatottat egyaránt.

Az oda-visszavágós rendszerű selejtező első mérkőzését március 25. és 28. között Magyarországon, a visszavágót április 8-11. között Szerbiában rendezik. A párharc győztese vesz részt az idei, thaiföldi világbajnokságon.

A szerbek a szombaton záruló zágrábi Európa-bajnokságon a csoportkörben 9-8-ra legyőzték Azerbajdzsán legjobbjait és 2-1-re kikaptak a portugáloktól, majd a negyeddöntőben 2-1-es vereséget szenvedtek az orosz válogatottól. A magyarok legutóbb tavaly februárban találkoztak a szerbekkel, akkor a két felkészülési mérkőzés közül az elsőt 3-2-re a vendégek nyerték Szegeden, majd másnap, Szabadkán 4-4-es döntetlen született.


“Elkerültük a világ legjobb csapatait, és olyan riválist kaptunk, amely ellen van esélyünk a sikerre, nem leszünk már a mérkőzések előtt kilátástalan helyzetben”
– mondta a sorsolás után Frank Tamás szövetségi kapitány. “A szerbek esélyesebbek, de mindent megteszünk, hogy mi kerüljünk ki győztesen a párharcból. Tudjuk, mire kell készülnünk, ismerjük őket. A szerb játékosok fizikálisan nagyon erősek, dinamikusak, emellett van egy-két kiemelkedő képességű játékosuk, akik támadásban képesek megnyerni az egy az egy elleni szituációkat. Nagyon szeretnénk kijutni a világbajnokságra, örülök, hogy a sorsolás után ez a cél továbbra is elérhetőnek tűnik számunkra.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik