Foci

Többmilliós havi fizetések az NB I.-ben

A Bors című napilap összeállítása szerint van olyan labdarúgó, aki akár 7 millió forintot is megkereshet egy hónapban.

Sokan, sokféleképpen próbálták már megbecsülni, mennyit kereshet egy magyar labdarúgó a hazai bajnokságban, de – ellentétben a nyugati klubok döntő részével – Magyarországon nem divat elárulni a fizetések pontos összegét.

Az alapállás tartja magát, nevezetesen jól keresnek a fiúk, még akkor is, ha a magyar bajnokság színvonala hagy kívánnivalót maga után. Jelenleg az IFFHS szerint a világ 58. legszínvonalasabb pontvadászata a magyar.

A Bors című napilap összeállítást közölt az NB I.-es játékosok fizetéséről. Mi ezt a felmérést tolmácsoljuk most, megjegyezve, hogy a klubok egy része cáfolta vagy nem erősítette meg az összeget.

A legtöbb pénzt a Bors szerint a Videotonnál keresik a labdarúgók, az új igazolás, Torghelle Sándor állítólag 25 ezer eurót havonta, ez több mint 7 millió forint. Az első keret legrosszabbul kereső focistája is hazavisz 1,5 milliót.

Az egyetlen nyereségesnek mondott vállalkozás, a Debrecen követi a sorban a Vidit, ott a legjobbak 2-3 milliót tehetnek zsebre, de egyikőjük 17 ezer eurót.

Az egyre acélosabb Győrnél a grúz Rati Aleksidze lehet a legdrágább, neki havonta 8 ezer eurót kell utalnia a klub pénztárosának. Az biztos, hogy nincsenek nagy különbségek a játékosok javadalmazásai között a csapaton belül.

A Fradi, a Haladás, az Újpest és a Pécs nagyjából egy kategóriát képvisel a Bors szerint, a játékosok nagy része 400-600 ezer forintot keres havonta. A kulcsszereplők persze többet, ilyen lehet Balajcza, Otten, Halmosi vagy éppen Kenesei, ők másfél milliót is összegyűjthetnek.

A Diósgyőr komoly anyagi háttérrel rendelkezik, de nem alakultak ki irreális fizetések. A legtöbben itt is 400 körül visznek haza, de a Real Madridtól érkező Fernandez már hét számjeggyel büszklélkedhet a fizetési papírján.

A Honvéd és a Kecskemét a legjobbjait megfizeti a bulvárlap felmérése szerint, de 4000 eurónál többet nem keres Tököli, Bori, Lencse sem.

A Pápa, a Paks, a Kaposvár megpróbál a földön maradni, 2000 euró a fizetési plafon, a Vasas, a Siófok és a Zalaegerszeg viszont nemcsak eredményeiben, de a fizetések mértékében is elmarad a többiekétől. A legjobbak itt 400 ezer forintnál nem keresnek többet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik