Foci

Rangadót nyert a Juventus

Az olasz labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a Juventus hazai pályán 2-1-re verte az Udinese együttesét.

Nem volt éppen ideális az időjárás a Serie A szombati rangadóján, Torinóban havazott, de a Juve új stadionjában a pálya bőven alkalmas volt a játékra.

A veretlenül listavezető torinóiakhoz a tabella harmadik helyét elfoglaló Udinese látogatott, ez a két csapat decemberben gólnélküli döntetlent játszott egymással a bajnokságban.

A Juve már a meccs elején megszerezhette volna a vezetést, Estigarribia került ziccerbe, a paraguayi középpályás próbálkozása azonban elakadt a kifutó Handanovicban. Később a 34. születésnapját ünneplő Buffonnak is minden tudására szükség volt, hogy megóvja a házigazda kapuját a góltól.

A listavezető összeségében fölényben játszott, Matri is kihagyott egy ziccert, de a 42. percben már semmi sem mentette meg a vendégek kapuját. Egy bal oldali beadás után Quagliarella fejelt, a kapus bravúrral védett, a kipattanót viszont Matri a hálóba pofozta, 1-0.

A második félidőben talán a rossz idő és a hideg miatt is lanyhult az iram. Antonio Conte együttese továbbra is fölényben futballozott, de egy hiba is megbosszulta magát: Vidal adott el egy labdát a középpályán, az udinei kontra végén pedig a csereként beállt Floro Flores kilőtte a hosszú sarkot, így máris egyenlő volt az állás.

Nem sokáig örülhettek azonban a friuliak, a 62. percben Matri beforgatta a védőjét, és laposan a bal alsó sarokba gurította a Juve vezető és – mint később kiderült – győztes találatát.

Az Udinese nem tudott igazán veszélyes lenni, Di Natale is csak egy életerős távoli lövéssel vétette észre magát komolyabban a meccsen. A Juventus 2-1-re nyert, ezzel megerősítette vezető helyét a tabellán, az udineiek lemaradása pedig hat pontra nőtt.

A mérkőzés góljai:

A Serie A másik szombati mérkőzésén a Catania hazai környezetben 1-1-es döntetlent játszott a Parma csapatával.

Eredmények – Serie A, 20. forduló
Juventus-Udinese 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Matri (42., 62.), illetve Floro Flores (56.)
Catania-Parma 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Bergessio (33.), illetve Modesto (43.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik