Foci

Dzsudzsák a Bajnokok Ligájába készül a Dinamóval

Dzsudzsák Balázs magáról és a magyar labdarúgásról is mesélt a Dinamo Moszkva honlapjának.

A Dinamo Moszkva honlapja egy terjedelmes interjút készített Dzsudzsák Balázzsal, a klub egyik legújabb szerzeményével. Az egyes hírek szerint 19 millió euróért vásárolt magyar válogatott szélsőt elsőként pályafutása kezdetéről, a nyírlugosi időkről, a DVSC-ről, majd a magyar válogatottról fagatták.

„Most nagyon messze vagyunk a Puskás Ferenc fémjelezte Aranycsapattól, de a magyar labdarúgás fejlődik, például az utolsó pillanatig megvolt az esélyünk arra, hogy kijussunk a 2012-es Európa-bajnokságra. A keretben sok tehetséges labdarúgó van, így optimisták vagyunk a világbajnoki selejtező kapcsán. A bajnokságban is vannak már tehetősebb klubok, akik jó légiósokkal erősítenek, és a körülmények is rendezettek” – adott helyzetjelentést labdarúgásunkról Dzsudzsák.

Honfitársunk ezt követően elárulta, nem volt nehéz döntés Oroszországba igazolnia, mivel a karrierje érdekében váltania kellett. Ehhez a Premjer Liga megfelelőnek bizonyult. Arra a kérdésre, hogy mennyi ideig tervez a Dinamónál úgy felelt, hogy nem az a fajta, aki évente váltogatja a klubjait, az Anzsi a szabályt erősítő kivétel. „Azt a négy évet biztosan itt töltöm, amelyre aláírtam.”

A riporter megpendítette, hogy Mahacskalában nem élete formájában játszott.

„Nem mondanám, hogy kudarc volt a dagesztáni kaland. Minden új volt még számomra: az ország, a város, a klub, a bajnokság. Egy hónap és pár mérkőzés még nem volt elegendő az átállásra. Négy meccset játszottam, majd megsérültem, egy hosszú kihagyás után pedig újra négy mérkőzésen léptem pályára. A CSZKA Moszkva elleni 2-1-es győzelemnél már a csapat legjobbja voltam. Úgy éreztem, hogy újra sínen vagyok és ezt támasztotta alá a Dinamo érdeklődése is. Szeretnék új lendületet adni a csapatnak, bízom benne, hogy 2012-ben az orosz szurkolók ezt a Dzsudzsákot fogják majd látni.”

A magyar válogatott szélső nem akart konkrét számot mondani, hány gólt fog rúgni, de azt elárulta, öt találattal és nyolc gólpasszal már elégedett lenne. A bajnokság végkimenetelének megjósolásába sem ment bele, ugyanakkor nem titkolta el, hogy a Bajnokok Ligájába vágyik a moszkvaiakkal.

Dzsudzsák Balázs végezetül elmondta, hosszú távra tervez Oroszországban, így a tervei közt szerepel az orosz nyelv elsajátítása is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik