Foci

Az Inter nyerte a Milan elleni derbit

Diego Milito góljával az Inter 1-0-ra győzött a Milan ellen, és így felzárkózott az olasz labdarúgó-bajnokság élbolyába.

Végérvényesen eldőlt, hogy Claudio Ranieri megmentette az Internazionalét. A bajnokságot pocsékul kezdő, a kiesőhelyeken tanyázó kék-fekete csapatot mára, a 18. fordulóra az élcsapatok közé emelte a szezon közben kinevezett vezetőedző.

Európa egyik legrangosabb derbijét az Inter kezdte jobban, a 4. percben Thiago Motta egy szabadrúgást követően a kapuba fejelte, de az asszisztens lest jelzett, így érvénytelen volt a találat.

A félidő hátralévő részében a 12 meccs óta veretlen Milan támadott többet, de Pato és Boateng is rosszul célzott a nagyot küzdő Inter ellen. A legnagyobb ziccer a félidő utolsó percében akadt, akkor Van Bommel nagy erővel találta el a felső kapufát.

A fordulást követően a Milan abszolút fölényben játszott, de egy védelmi hibát követően az 54. percben megszerezte a vezetést az Internazionale. Abate hibázott, a labda Militóhoz került, aki ballal kilőtte Abbiati kapuját (0-1).

A találkozó összefoglalója:

Egy kontra elég volt a győzelemhez, amelyet a semleges szurkolók nagyon köszönnek. Az Inter remekül védekezett, Ibrahimovicot maximálisan kikapcsolták a játékból, a Milan nem volt elég kreatív ezen a 90 percen.

Ugyanis mostantól az eddigieknél is izgalmasabb lesz az olasz bajnokság. A Juventus pontot vesztett vasárnap, az Udinese kikapott, a Lazio győzött, így a tabella élvonala egyre szorosabb – immár szervesen az Inter részvételével.

Eredmény – olasz bajnokság
AC Milan – Internazionale 0-1 (0-0)
gólszerző: D. Milito (54.)
A bajnokság állása:
1. Juventus 38 pont
2. Milan 37 pont
3. Udinese 35 pont
4. Lazio 33 pont
5. Internazionale 32 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik