Foci

Hiába Bogdán bravúrja a Manchester United ellen

A Bolton Wanderers 3-0-ra kikapott a Manchester United otthonában, a bajnokin Bogdán Ádám kivédte Wayne Rooney 11-esét.

Fontos mérkőzés várt a Manchester Unitedre a Bolton ellenében, ugyanis mivel a Tottenham megnyerte elmaradt meccsét az Everton ellen, ugyan megmaradt másodiknak a Ferguson-csapat, de pontelőnyét elvesztette a Spursszel szemben.

A vendégcsapat kapujában ezúttal is Bogdán Ádám állt, a magyar kapus élete egyik legnagyobb meccsére készült. A hazaiak a Blackburn elleni hazai bajnoki vereség után továbbjutottak a Manchester City ellen az FA-kupában, felemás tehát a formájuk.

A United a Lindegaard – Rafael, Ferdinand, Evans, Evra – Valencia, Carrick, Scholes, Nani – Welbeck, Rooney összeállításban kezdte a meccset, ott volt tehát a pályán a sérülése után visszatérő Paul Scholes.

Az első 45 perc vitán felül Bogdán Ádámról szólt. Azok után, hogy a 4. percben Wellbeck lövését a kapu fölé tolta és a 9. percben Carricket megelőzve mozdult ki a kapujából, a 21. percben a Wellbeck fellökéséért (mondjuk úgy, nem akart állva maradni a támadó) megítélt büntetőt kivédte. A 11-est történetesen Wayne Rooney végezte el.

A 28. percben ismét Wellbeck próbálkozott, de Bogdán a helyén volt, csakúgy, mint a 38. és 39. percben. Nem bírta azonban ki a nyomást a Wanderers, mert a 46. percben, azaz a hosszabbításban egy jobb oldali beadást röviden szabadított fel a védelem, Rooney a labdát a bal oldalon érkező Paul Scholeshoz továbbította, aki közelről nem hibázott, laposan Bogdán kapujába került (1-0).

Szerencsétlenül ért tehát véget az első félidő a Boltonnak. Az 51. percben Davies került a United kapuja elé, visszapasszolt N’gognak, ő viszont a Magyarország (vagy Madagaszkár) felé tartó használaton kívüli orosz műholdat találta el, amikor az égbe lőtt. A 62. percben Rooney ajtó-ablak helyzetben lőtt mellé, üres volt már a kapu. Davies – a Bolton legjobbja – a 68. percben úgy fejelt kapura, hogy Rafael a gólvonalról tisztázott.

A mérkőzés összefoglalója Bogdán bravúrjával az elején:


A 75. percben Wellbeck úgy talált be Bogdán kapujába, hogy a védők mögül éppen a leshatárról bújt ki középen, laposan lőtt a kapuba (2-0). A Wanderers ekkor már erőtlenül játszott, miközben a Unitednél pályára lépett Giggs, majd Hernandez is. A meccs végérvényesen a 84. percben dőlt el, akkor Carrick 20 méteres lövése talált utat a magyar kapus hálójában (3-0).

Mindeközben a nagy vetélytárs Tottenham kínkeserves meccset játszott. A Wolverhampton Fletcher góljával az első félidő 22. percében megszerezte a vezetést a White Hart Lane-en, amit Modric csak az 50. percben tudott kiegyenlíteni.

A Chelsea a jó formában lévő Sunderlandet fogadta, és Lampard korai góljával otthon is tartotta a három pontot. Egy jobb oldali beívelést Fernando Torres félfordulattal a kapufára ollózott, a kipattanó került Lampard lábához, egy kicsit még irányította is a játékszert a kapuig a középpályás.

A Liverpool nem tudta megverni a Stoke Cityt, a Blackburn pedig úgy verte meg a Fulhamet, hogy a 23. perctől kezdve emberhátrányban játszott.

A Chelsea fura góljához kellett Torres bravúrja:

Ami a Championshipet illeti: Gyepes Gábort a Cardiff, Gulácsi Pétert a Hull, Kurucz Pétert a West Ham hagyta ki a keretből, Priskin Tamás a 69. percben állt be az Ipswich csapatába, míg Futács Márkó végigjátszott a West Ham elleni mérkőzésen.

Eredmények – Premier League
Manchester United – Bolton Wanderers 3-0 (1-0)
gólszerzők: Scholes (45+1.), Wellbeck (75.), Carrick (84.)
Tottenham – Wolverhampton Wanderers 1-1 (0-1)
gólszerzők: Modrci (50.), illetve Fletcher (22.)
West Bromwich Albion – Norwich City 1-2 (0-1)
gólszerzők: Long (68., 11-esből), illetve Surman (43.), Morrison (79.)
Chelsea – Sunderland 1-0 (1-0)
gólszerző: Lampard (13.)
Liverpool – Stoke City 0-0
Aston Villa – Everton 1-1 (0-0)
gólszerzők: Bent (56.), illetve Anichebe (69.)
Blackburn – Fulham 3-1 (1-0)
gólszerzők: Pedersen (45.), Dunn (46.), Formica (79.), illetve Duff (56.)
piros lap: Yakubu (22.)
A Championshipben:
Brighton-Bristol 2-0, Crystal Palace-Leeds 1-1, Derby-Coventry 1-0, Doncaster-Cardiff 0-0, Hull-Peterborough 1-0, Ipswich-Blackpool 2-2, Leicester-Barnsley 1-2, Middlesbrough-Burnley 0-2, Millwall-Birmingham 0-6, Nottingham-Southampton 0-3, Portsmouth-West Ham 0-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik