Foci

Az év legjobb meccsei – Premier League

A Sport24 feleleveníti a 2011-es esztendő legemlékezetesebb összecsapásait az angol labdarúgó-bajnokságból.

Akik rendszeresen figyelemmel kísérik a labdarúgó topligák eseményeit, jól tudják, hogy szinte minden hétre jut egy olyan mérkőzés, gól, drámai fordulat, amelyről utána akár hetekig is eltarthat a diskurzus.

Most, hogy a legtöbb bajnokságban éppen téli szünetet tartanak, a Sport24 a legszínvonalasabb, legfordulatosabb mérkőzéseket igyekszik feleleveníteni, hiszen volt miből válogatni.

Év végi összeállításunkban az olasz, a spanyol, az angol és a német bajnokság általunk legjobbnak tartott meccseit idézzük fel négy részben.

Az olasz és a spanyol élvonal legemlékezetesebb idei mérkőzései után ezúttal Anglia felé vettük az irányt!

5. Manchester United – Manchester City 2-1 (2011.02.12.)
Gólszerzők: Nani 41., Rooney 78. illetve David Silva 65.

A februári United-City találkozón ugyan kevesebb gól született, mint a két csapat októberi meccsén, de az előző szezonban lejátszott rangadó is emlékezetes maradt.

A hazaiak az első félidőben Nani góljával szereztek vezetést, a fordulás után viszont a City egy szerencsés találattal egyenlített.

Ezután már csak egy gól született, de az nem akármilyen volt: egy jobb oldali beadás után Rooney ollózva lőtte ki a bal felső sarkot, ezzel eldöntötte a manchesteri rangadót. Erről a gólról még sokáig beszélni fognak.

Rooney káprázatos találata döntött:

4. Tottenham – Arsenal 3-3 (2011.04.20.)

Gólszerzők: Van der Vaart (7., 70.-11-esből), Huddlestone (44.) illetve Walcott (5.) Nasri (12.) Van Persie (41.)

A londoni rangadón csak úgy potyogtak a gólok az első percekben, 12 minutum elteltével már 2-1-re vezetett az Arsenal a Tottenham vendégeként.

Az Ágyúsok nem sokkal a félidő vége előtt növelték az előnyüket Van Persie révén, de Huddlestone gyorsan visszaállította a különbséget, ismét fellelkesítve a Spurs szurkolóit.

A második félidőben már csak egy gól esett, azt viszont a Tottenham szerezte. Van der Vaart büntetőből állította be a 3-3-as végeredményt, a hazaiak tehát visszakapaszkodtak, és egy pontot elcsíptek városi riválisuktól.

Hat gól a londoni derbin:




3. Manchester United – Manchester City 1-6 (2011.10.23.)

Gólszerzők: Fletcher (81.) illetve Balotelli (22., 60.), Agüero (69.), Dzeko (89., 94.), David Silva (93.)

A Manchester United szurkolói minden bizonnyal örökre elfelejtenék a városi rivális elleni októberi mérkőzést, mégis ez a találkozó maradt az egyik legemlékezetesebb 2011-ből.

A két manchesteri sztáralakulat összecsapásán szinte mindenki szoros összecsapásra számított, a City azonban történelmi vereséget mért a házigazdára.

A vendégek már 3-0-ra vezettek, amikor a 81. percben a MU – emberhátrányban – szépíteni tudott, de feltámadás helyett összeomlott Sir Alex Ferguson csapata. Az utolsó percekben Dzeko két gólja mellett Silva is eredményes volt, Roberto Mancini együttese 6-1-es győzelmet aratott a United otthonában, és növelte előnyét a bajnokságban.

Erre senki sem számított:

2. Chelsea – Aston Villa 3-3 (2011.01.02.)

Gólszerzők: Lampard (11-esből, 23.), Drogba (84.), Terry (89.), illetve Young (11-esből, 41.), Heskey (47.), Clark (92.)

Az év második napján lejátszott Chelsea-Aston Villa mérkőzésen az első félidőben egy-egy tizenegyesgól született, a folytatásban viszont egy egészen fordulatos mérkőzést láthattak a szurkolók.

A Villa sokáig vezetett, és hiába a hazai próbálkozások, egészen a 84. percig nem jött össze az egyenlítés a londoniaknak. Akkor azonban Drogba betalált, ez újabb lendületet adott a Chelsea-nek, Terry pedig győztesnek hitt találatot szerzett a 89. percben.

A végén mégis megosztoztak a pontokon a csapatok, az üresen hagyott Clark ugyanis a hosszabbítás perceiben kiegyenlített.

Nem mehettek biztosra a csapatok:



1. Newcastle – Arsenal 4-4 (2011.02.05.)

Gólszerzők: Barton (69., 83. – mindkettőt 11-esből), Best (75.), Tioté (88.), illetve Walcott (1.), Djourou (3.), van Persie (10., 26.)

Álomszerűen indult a vendégek számára a Newcastle-Arsenal mérkőzés: az Ágyúsok már az 1. percben vezettek, a 10. minutumban már 0-3 volt az állás, a második félidőre pedig négygólos előnnyel fordultak.

Arséne Wenger csapata Diaby kiállítása miatt megfogyatkozott, de a 69. percig így is megtartották az előnyt. Onnantól viszont beindult a Newcastle, és elképesztő feltámadást produkált.

Barton két tizenegyesgólja mellett Best is eredményes volt, a 88. percben pedig Tioté akasztott ballal, kapásból óriási gólt a vendégek kapujába. Az Arsenal 4-0-s vezetés után bukott pontokat…

0-4-nél sem adta fel a Newcastle:

Szombaton az év legjobb német bajnokijait elevenítjük fel!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik