Foci

Az év NB I.-es sikerei

A Sport24 összegyűjtötte a magyar labdarúgó-bajnokság idei évének öt legörömtelibb eseményét. Ezekre szép lesz emlékezni.

Ha tegnap azt mondtuk, túl sok pozitívum ebben az évben sem történt a magyar labdarúgása körül, hallgassuk meg a másik oldal érveit is. A szakemberek döntő többsége szerint emelkedett a bajnokság színvonala, a korábbiakhoz képest sokkal jobb légiósokat igazoltak a magyar csapatok, egyre több klub épül fel nyugati modell alapján, stabil anyagi körülmények mellett, az NB I. átlag nézőszáma emelkedett.

Az alábbiakban a pozitívumok közül emelünk ki néhányat, mindenki megelégedésére.

Nem kell nekem más, csak a Diósgyőr, csak a Diósgyőr…

Azt mindenki tudta, hogy a DVTK nagy szurkolói háttérrel bír, de arra senki sem számított, hogy az ősszel lesznek olyan mérkőzések, melyekre napokkal hamarabb elfogy az összes tikett. Pedig így történt, a Ferencváros elleni mérkőzés igazi fociünnep volt, igaz, a csapat akkor 3-2-re kikapott.

A DVTK fociünnepe így néz ki:

Ez és a Kecskemét elleni hazai vereség volt a legkellemetlenebb emlék a miskolciaknak, ezen kívül a DVTK jobbára elsöprően játszott. A miskolci klub Leisztinger Tamás vállalkozó jóvoltából biztos anyagi lábakon áll, mára oda jutottak, hogy 15 ezres stadion, DVTK-pub és DVTK-sör megteremtésén fáradoznak.

7544 – ennyi a Diósgyőr átlag nézőszáma.

Értékes légiósok a csapatokban

Reméljük, egyre több klub ismeri fel, hogy a tucatlégiósokra nincsen szüksége a magyar élvonalnak. Ebben az évadban már lehetett látni olyanokat, akiknek szerződtetése telitalálat volt, és olyan légiósoknak is örülhettünk, akik beértek, miután több lehetőségek kaptak.

Ha már Diósgyőr: Luque, George, Sejdi, Abdouraman, Arze, Gallardo remek játékkal hálálta meg a bizalmat. A Honvédban Danilo, a Ferencvárosban a cseh Klein és talán a finn Hakola, a Kecskemétnél Radanovic, a Videotonnál Vinicius jelentette az üde színfoltot.

Danilo két gólja a Videoton ellen:

A pápai Maric vagy a kaposvári Peric, a kecskeméti Ebala, a győri Ahjupera, a vidis Andre Alves már korábban bizonyította, hogy nagy hasznára van a csapatának.

A Paks szereplése

A két legnagyobb pozitívum után kicsit megtorpantunk, vajon miről lehetne még írni, amire jó szájízzel gondolhatunk. Aztán eszünkbe jutott, hogy a Paks együttese a bajnoki harmadik hely után parádés menetelésbe kezdett az Európa Ligában.

Kis Károly együttese idegenlégiósok nélkül jutott be a harmadik kvalifikációs körbe. Egy andorrai csapat kiverése után következett a norvég Tromsö búcsúztatása, a skót Hearts viszont már nagy falat volt.

Így is az ország kedvencei voltak, ugyanis a Kecskemét, a Ferencváros és a Videoton akkorra már elbúcsúzott a nemzetközi porondtól.

A Tromsö elleni idegenbeli bravúr:

Elindult a tisztulás folyamata

Ami negatívum, az egyben pozitívum is. Vitathatatlanul robbant a bomba a bundabotrány elindulásával. Eddig nem túl nagy a lista, Sütő László, Horváth Gábor, A. Attila, Aczél Zoltán, majd T. Richárd, H. Gyula, K. Norbert neve ismert, valamint egy K. Zsolt nevű menedzseré és egy másiké, S. Lászlóé, akit Peruban fogtak el.

A Magyar Labdarúgó Szövetség illetékesei elmondták, jó hír, hogy a labdarúgás elindult a megtisztulás útján.

Nyílt maradt a bajnokság

Egy ideig úgy tűnt, hogy a Debrecen és a Győr egymás között eldönti a bajnokságot, és alighanem ez így is lesz.

Az OTP Bank Liga őszi szezonjának második fele és a két előrehozott tavaszi forduló azonban bebizonyította, hogy ők sem verhetetlenek (bár a Loki veretlenül zárt), pontosabban ők is botladozhatnak. Ez mindenképp jó előjel a tavaszra nézve, hiszen izgalmas lehet a hajrá. Különösen úgy, ha a bajnok Videoton ki tudja használni a Debrecen és a Győr pontvesztéseit.

Mindenesetre a Debrecennek nehéz lesz a sorsolása, mennie kell Győrbe, Székesfehérvárra, az Üllői útra, a Honvédhoz, a Diósgyőrhöz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik