Foci

Rekordok sokaságát hozta a Sportcsillagok Gálaestje [X]

A 2011-es esztendő megkoronázásaként az idén decemberben (19-én) immár 54. alkalommal díjazták hazánk legkiválóbb sportolóit.

Az esemény önmagában mindig különleges, ezúttal azonban a szokásosnál is kivételesebbre sikeredetett. Az 54. Sportcsillagok Gálaestje ugyanis rekordok sokaságát tartogatta!

A Magyar Sportújságírók Országos Szövetségének tagjai soha korábban nem szavaztak az öt kategória győzteseire olyan nagy számban, mint most. 317 voksoló véleményezte a legjobbakat, minekután a férfiaknál megvédte címét – miként tette azt a tokiói vb-n lólengésben – Berki Krisztián, míg a hölgyeknél Csipes Tamara első ízben lett az Év Legjobb Sportolója. Csapatban a KEK-győzelemig jutott ferencvárosi kézilabdás lányok végeztek az élen, a szövetségi kapitányoknál Storcz Botond, a kajak-kenusok szakvezetője nyert, míg az edzőknél ugyanannyi pontszámmal zárt Csipes Ferenc (kajak-kenu) és Kovács István (torna) – ilyesmire sem volt még példa a szavazás több mint fél évszázados történetében –, előbbi mellett a több első helyezés szólt.

Az MSÚSZ és a Sportcsillagok Gálaestjét szervező SPI Kft. először adta meg a lehetőséget a szurkolóknak, hogy kinyilvánítsák véleményüket, ők mely magyar sportoló teljesítményét értékelik a legtöbbre. A különdíjat – nem kevesebb, mint – 5337 voks alapján a túraautó-világbajnokságban remeklő Michelisz Norbert vehette át.

Gratulálunk a győzteseknek, de nemcsak nekik, hanem valamennyi helyezettnek is.

Köszönjük erőfeszítéseiket, amelyeket nyilván nem kizárólag önmaguk: az ország érdekében is teszik!

Az 54. gálaest fővédnöki tisztét egyébiránt Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke látta el, a sportolók méltó ünneplésében pedig szerepet vállalt Janicsák Veca, Wolf Kati, Pély Barna, az Új Magyar Táncszínház és Lakatos Krisztián.

Bízunk benne, 2012-ben, a londoni nyári olimpia évében egy még magasztosabb estén ünnepelhetjük újfent együtt az eddigieknél is jelentősebb magyar sportsikereket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik