Foci

Gólképtelen maradt Udinében a Juventus

A Juventus 0-0-át játszott az Udinese vendégeként, így a Milan maradt a listavezető Olaszországban.

A bajnokság második helyezettje látogatott az elsőhöz, vagyis Udinese – Juventus összecsapással indult a szerdai nap az olasz labdarúgó-bajnokságban. A Milan kedden már hozta a kötelezőt a Cagliari otthonában, vagyis a torinóiaknak nyerniük kellett ahhoz, hogy az élre álljanak.

Az első fordulóból elhalasztott mérkőzés első félidejében egyértelműen a Juventus volt a jobb, a hazaiak jobbára csak kontrákkal próbálkoztak. A legnagyobb gólhelyzet Claudio Marchisio előtt adódott, a középpályás a 7. percben egy szép akció végén, Estigarribia passza után lőhetett, a labda azonban ha centikkel is, de elkerülte a kaput. A túloldalon a legnagyobb lehetőség Chiellini hibája után alakult ki, azonban a kapujából jó ütemben kifutó Gigi Buffon korrigálni tudta a csapattárs bakiját és szögletre mentett.

A második félidő elején már egy harapósabb Udinesét láthattunk, azonban ahogyan azt az olasz rangadóktól megszokhattuk, legfőképp a küzdelem dominált. A hazai csapat egyébként a 69. percben könyvelhette el az első kaput eltaláló lövését, Asamoah jó 25 méterről kínálta meg Buffont, aki biztosan védett. A hajrában a csereként beálló Fabio Quagliarella eldönthette volna a három pont sorsát, Handanovic azonban védett, maradt a 0-0, ez pedig a Milannak kedvezett, amely az élen maradt jobb gólkülönbségének köszönhetően.

A Juventus mindenesetre tizenhat mérkőzést követően is veretlen a Serie A-ban, az Udinese pedig először hullajtott pontokat hazai környezetben.

Eredmény – Serie A, 1. forduló (bepótolt mérkőzés)
Udinese – Juventus 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik