Foci

Olasz-angol párharcok: mindenki tart a másiktól

A Milan, az Arsenal, a Napoli és a Chelsea szakvezetője sem örülhet igazán a labdarúgó BL nyolcaddöntőinek sorsolása után.

Pénteken délben kisorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosítását, amely után elmondható, hogy a két olasz-angol párharc kimenetelét lehet talán a legnehezebben megtippelni.

A Milan-Arsenal és a Napoli-Chelsea összecsapások első mérkőzéseire is csak februárban kerül sor, az esetleges formaingadozások mellett az előttünk álló téli átigazolási időszakkal is számolni kell, de az érintettek természetesen már most megkezdték az esélylatolgatást.

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője figyelmeztette csapatát: “Ha ugyanazokat a hibákat elkövetjük, mint a csoportkör során Prágában és Minszkben (mindkétszer döntetlent játszottak – a szerk.), biztosan lesznek problémáink. Az Arsenal erős ellenfél, nekünk pedig a legjobb formánkat kell majd hozni, és reméljük azt is, hogy kevesebb sérültünk lesz mint az előző kiírás hasonló szakaszában” – fogalmazott az olasz bajnoki címvédő mestere.

A szezont meglehetősen gyatrán kezdő, de később egyre jobb formába lendülő Arsenal szakvezetője, Arséne Wenger nem tartja esélytelenebbnek csapatát. “Ez egy nehéz sorsolás, de egyben izgalmas is. Azt hiszem, a Milannál is ugyanígy vélekedhetnek. Az esélyek? 50-50. Folytatnunk kell a fejlődést, és akkor februárban teljes erővel és hittel ragadhatjuk meg az esélyt.” – mondta a francia szakember a londoni klub honlapján.

A Napoli útjába újabb angol sztárcsapatot sodort a sors, miután a csoportkörben sikerült megelőzniük a Manchester City gádáját. “A Chelsea Európa egyik legjobb csapata, ez nem is kérdés, és egy hullámvölgy után ismét visszanyerték a formájukat. Az első meccset otthon játsszuk, de a londoni visszavágó lesz a döntő a továbbjutás szempontjából, ahol tökéletes teljesítményt kell nyújtanunk” – tekintett előre Walter Mazzarri, a Napoli vezetőedzője.

André Villas-Boas, a Chelsea menedzsere – nem meglepő módon – szintén dicsérte az ellenfelet. “A Napoli csapata az egész várost képviseli, és a város együtt él a klubbal. Hatalmas rajongótáboruk van, nem kérdéses, hogy ez az egyik legnehezebb és legizgalmasabb párosítás a nyolcaddöntőben. A Napoli csapatként nagyon jól dolgozik együtt, Walter Mazzarri pedig olyan edző, aki nagyszerűen megszervezi a csapata játékát” – nyilatkozta a portugál szakember.

Bajnokok Ligája – a nyolcaddöntők párosítása és időrendje
Első mérkőzések:
Február 14., kedd:
Olympique Lyon (francia)-APOEL Nicosia (ciprusi) 20:45 ó
Bayer Leverkusen (német)-FC Barcelona (spanyol) 20:45 ó
Február 15., szerda:
Zenit (orosz)-Benfica (portugál) 18 ó
AC Milan (olasz)-Arsenal (angol) 20:45 ó
Február 21., kedd:
CSZKA Moszkva (orosz)-Real Madrid (spanyol) 18 ó
Napoli (olasz)-Chelsea (angol) 20:45 ó
Február 22., szerda:
FC Basel (svájci)-Bayern München (német) 20:45 ó
Olympique Marseille (francia)-Internazionale (olasz) 20:45 ó
Visszavágók:
Március 6., kedd:
Arsenal (angol)-AC Milan (olasz) 20:45 ó
Benfica (portugál)-Zenit (orosz) 20:45 ó
Március 7., szerda:
APOEL Nicosia (ciprusi)-Olympique Lyon (francia)- 20:45 ó
FC Barcelona (spanyol)-Bayer Leverkusen (német) 20:45 ó
Március 13., kedd:
Bayern München (német)-FC Basel (svájci) 20:45 ó
Internazionale (olasz)-Olympique Marseille (francia) 20:45 ó
Március 14., szerda:
Chelsea (angol)-Napoli (olasz) 20:45 ó
Real Madrid (spanyol)-CSZKA Moszkva (orosz) 20:45 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik