Foci

A hajrában egyenlített a magyar futsal-válogatott

Frank Tamás együttese két góllal is vezetett a lettek ellen, mégsem nyert a Gyöngyösön zajló világbajnoki selejtezőtorna második fordulójában.

A magyar válogatott csütörtökön Kazahsztán 5-1-es legyőzésével kezdte a tornát, pénteken pedig a lett válogatott volt az ellenfél.

A mieink nagyon jól kezdték a mérkőzést, hat perc alatt már kétgólos volt a magyar előny, miután Csopaki és Lódi is betalált.

A lettek azonban hamarosan szépítettek, majd a 14. percben az egyenlítő találat is megszületett. A második félidő közepén ismét a lett válogatott volt eredményes, és egy ideig úgy tűnt, az eredmény már nem is változik.

Alig több mint egy perccel a vége előtt azonban Harnisch betalált, 3-3-ra alakítva az eredményt. A magyarok ezzel saját kezükben tartották továbbjutási reményeiket, ugyanis így a vasárnapi zárófordulóban a már továbbjutott oroszok ellen a döntetlen is elég a rájátszásba kerüléshez.

A csoportból az első két helyezett lép tovább az európai rájátszásba. Ezt követően párokra osztják a mezőnyt, és oda-visszavágós alapon dől el a vb-részvétel joga. A 2012-es thaiföldi világbajnokságon 24 csapat szerepel, Európa hét válogatottal képviselteti magát.

Eredmény – futsal világbajnoki selejtezőtorna
Magyarország-Lettország 3-3 (2-2)
Gólszerzők: Csopaki (3.), Lódi (6.), Harnisch (39.), illetve Sustrovs (8.), Dacko (14.), Zabarovskis (30.)
A másik mérkőzésen:
Oroszország-Kazahsztán 4-0 (1-0)
Az állás: 1. Oroszország 6 pont, 2. Magyarország 4, 3. Lettország 1, 4. Kazahsztán 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik