Foci

A Haladás felbontja Aczél Zoltán szerződését

A Haladás labdarúgócsapatának új vezetőedzője Artner Tamás vagy Tóth László lehet.

A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás Sopron Bank szerdai, rendkívüli tulajdonosi taggyűlése után bejelentették, hogy felbontják Aczél Zoltán vezetőedző szerződését, utódja pedig Artner Tamás vagy Tóth László lesz – közölte este a szombathelyi klub honlapja.

Az MTI információi szerint ugyanakkor a vesztegetéssel és kötelességszegéssel gyanúsított tréner kontraktusának felbontása körül vita alakult ki: a felek abban nem értettek egyet, hogy a szakembertől közös megegyezéssel vagy rendkívüli felmondással váljanak el.

Czeglédy Csaba ügyvéd – aki a Haladás egyik kistulajdonosa, valamint Aczél Zoltán jogi meghatalmazottja is – a távirati irodának elmondta: a tréner felajánlotta, hogy ha a Magyar Labdarúgó Szövetség határozata jogerőre emelkedik, önként távozik posztjáról, a közös megegyezéses szerződésbontást viszont nem fogadta el.

Hozzátette: a rendkívüli felmondásról a tulajdonosok nem dönthettek, hiszen ebben az esetben először fegyelmi tárgyalást kellene tartani a klubnál, ahol ismertetnék Aczél Zoltánnal, hogy miért akarják elküldeni, a döntéshozóknak meg kellene hallgatniuk a tréner védekezését, majd határozatot kellene hozniuk, illetve elszámolni a munkavállalóval.

A Haladás tulajdonosai szerdán abban sem tudtak megegyezni, hogy ki legyen az együttes új edzője: Artner Tamás, az NB II-es Ajka és Tóth László, a Haladás NB III-as csapatának edzője a két jelölt. A tulajdonosok között nagy a nézetkülönbség ebben a kérdésben, ezért a két edzőt hétfőre beszélgetésre hívták.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága kedden felfüggesztette a sportszakmai tevékenység alól a bundaügybe keveredett Aczél Zoltánt, aki addig nem dolgozhat a labdarúgásban, amíg a bíróság jogerős határozatot nem hoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik