Foci

Török László és Szabó István lép Sivic helyére a KTE-nél

A Kecskemét labdarúgócsapata házon belül oldja meg az edzőkérdést. Egy szakmai igazgató és egy vezetőedző dolgozik majd a KTE-nél.

A Kecskeméti TE tulajdonosi köre kedden döntött arról, hogy a jövőben kik irányítják a csapat szakmai munkáját. Ezek alapján Török László és Szabó István felel a KTE teljes szakmai munkájáért, a felnőtt csapattól az utánpótlás korosztályig.

“A döntésben fontos szerepet játszott a szakemberek helyi elkötelezettsége és az elmúlt időszakban végzett kiváló munkája. A koncepció alapján az NB I.-es, az NB III.-as és az U19-es csapatok szakmai munkáját összevonják, amelyet Török László szakmai igazgatóként felügyel. Az NB I-es csapat felkészítése Szabó István feladata lesz. A csapatok és a teljes szakmai stáb kialakítása már a fenti szakemberek feladata lesz” – olvasható a csapat weboldalán a közlemény.

A Kecskemét súlyos anyagi gondokkal küzd, emiatt távozott a csapattól Tomislav Sivic vezetőedző, méghozzá a 14. fordulót követően. Rózsa Pál tulajdonos nem indokolta a közös megegyezéssel történő szerződésbontást, de a játékosok korábbi sztrájkja és nyilatkozatai is azt jelezték, nincs pénz a csapatnál.

Ezt később Sallói István klubigazgató cáfolta, de a tény tény marad: Sivic mellett elhagyta már a csapatot Gyurcsó Ádám, Ribánszki László, Urbán Gábor, Simon Attila, Kelvin Maynard és Igor Pisanjuk is.

A KTE a 7. helyen áll a tabellán 17 fordulót követően, 10 ponttal előzi meg a már kiesőhelyen álló Pápát. A csapat tavasszal megnyerte a Magyar Kupát, most búcsúzott a Debrecen ellenében a nyolcaddöntőben. A Ligakupában még áll a csapat, az MTK-val találkozik majd a tavaszi negyeddöntők során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik