Foci

Hamarosan a vb-ért játszik a futsalválogatott

A magyar futsalválogatott december 15-én, csütörtökön kezdi meg szereplését a hazi rendezésű vb-selejtező tornán.

Frank Tamás együttese jövő héten csütörtökön a kazahok elleni mérkőzéssel kezdi meg szereplését a gyöngyösi vb-selejtező tornán, ezt követően pénteken a lett, vasárnap az orosz válogatott lesz a mieink ellenfele – számol be a Magyar Labdarúgó Szövetség weboldala.

A csoportból az első két helyezett jut tovább a rájátszásba, a mieink célja, hogy a világ legjobbjai közé sorolt oroszok mögött megszerezzék a második helyet.

“Ellenfeleink közül az oroszok kimagaslanak a mezőnyből, míg a kazahok és a lettek közül előbbiek tűnnek erősebbnek, de róluk áll rendelkezésünkre a legkevesebb információ, az utóbbi hónapokban ugyanis kevés mérkőzést játszottak” – mondta az mlsz.hu-nak a szövetségi edző.

“A tétmérkőzéseken nem engedhetjük meg magunknak, hogy átaludjuk az első perceket, mint tettük azt a második szlovéniai találkozón, minden összecsapáson a maximumot kell adnunk a sikerhez. A kazahok elleni mérkőzésig fontos szerepe lesz a regenerációnak, miután a válogatott magját adó győri játékosok nagyon sok mérkőzést játszottak az utóbbi időszakban, és érezhetően fáradtabbak a többieknél. Bízom benne, hogy jövő csütörtökön már mindenki frissen, kipihenten lép pályára a Kazahsztán elleni kulcsfontosságú mérkőzésen. A hazai közönség segítsége rengeteget számíthat, remélem, sokan kijönnek majd szurkolni a csapatnak, mert mindhárom mérkőzésen szükség lesz a buzdításukra” – tervezget Frank Tamás.

A válogatott a tornára való felkészülés során részt vett az októberi Futsal Grand Prix-n Brazíliában, majd múlt héten két mérkőzést játszott az Európa-bajnokságok állandó résztvevőjének számító szlovénokkal. Dél-Amerikában nem ment jól a játék, Szlovéniában viszont érezhető volt az előrelépés.

A vb-selejtező programja (Gyöngyös, Városi Sportcsarnok)
December 15., csütörtök:
Oroszország-Lettország, 16.00
Magyarország-Kazahsztán, 18.30
December 16., péntek:
Kazahsztán-Oroszország, 16.00
Magyarország-Lettország, 18.30
December 18., vasárnap
Kazahsztán-Lettország, 16.00
Magyarország-Oroszország, 18.30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik