Foci

Dárdai Pál irányítja az NB II.-es válogatottat

Jövőre is összeáll a labdarúgó másodosztály legjobbjaiból egy nemzeti csapat, amely Törökországban játszik nemzetközi találkozókat.

Harmadik alkalommal rendezi meg az MLSZ NB II. Bizottsága Telkiben az NB II. Kelet-Nyugat gálamérkőzést, amelyen a másodosztály fiatal tehetségei mutatkozhatnak be az élvonalbeli csapatok vezetői, a menedzserek és a média képviselői előtt – írja a szövetség weboldala.

A Kelet válogatottját idén Arany László, a Balmazújváros vezetőedzője irányítja, míg a Nyugat válogatott szakvezetője Vincze István, a Tatabánya szakmai igazgatója lesz. Segítőik az elmúlt két évben győztes válogatottak edzői, Horváth Ferenc és Mátyus János lesznek, kapusedzőként Kövesfalvi István és Brockhauser István dolgozik a csapatok mellett.

A gálamérkőzés után kiválasztják azokat a játékosokat, akik január 20-29. között Törökországban edzőtáboroznak, és három nemzetközi mérkőzést játszanak. Az NB II válogatottat ezeken a mérkőzéseken Dárdai Pál irányítja.

Kutasi Róbert, az NB II. Bizottság elnöke elmondta, tavasszal Szerbia ellen játszik majd az NB II.-es válogatott, azon is Dárdai lesz a kapitány. A válogatott költségeit a bajnokság szponzorai állják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik