Foci

Csoportelső a Sporting, életben maradt a Salzburg

Kikapott a Paris Saint-German Salzburgban az Európa Liga ötödik fordulójában, ezzel veszélybe került a továbbjutása.

Maradtak még nyitott kérdések a labdarúgó Európa Ligában, és az 5. forduló csütörtöki mérkőzései után sem dőlt még el minden csoportban a továbbjutás kérdése.

A D jelű kvartettben a Sporting azzal a tudattal lépett pályára a Zürich ellen, hogy amennyiben győz, megnyeri a csoportot. Ennek megfelelően meg is küzdött az akadállyal a portugál együttes, különösebb erőfeszítéseket nem kellett tennie.

A másik mérkőzésen a Lazio megszerezte újabb döntetlenjét, ez már a harmadik volt. A román Vasluival együtt 5-5 ponttal álltak a forduló előtt, most 6-6 van, így kettejük között dől majd el az utolsó körben a másik továbbjutó személye.

Az E csoportban a Kijev elleni döntetlennel továbblépett az angol Stoke City. Nem volt egyszerű dolga a szigetországiaknak, mert Upson 27. percben öngólt vétett, sokáig vezetett az ukrán együttes. Az, hogy első vagy második helyen jutnak tovább Crouchék, az utolsó körben derül ki, amikor a Besiktas otthonába látogatnak.

A törökök csütörtökön drámai körülmények között nyertek a Maccabi Tel-Aviv otthonában. Az első félidő utolsó percében, és a 91. percben is betalált a portugál Queresma, és mivel utóbbi gól a harmadik vendégtalálat volt, és addig csak kettő hazai született, győzött a Besiktas. Ennek ellenére még a Dinamo is továbbmehet, ha a Stoke nagyon megveri idegenben a törököket, ők pedig legyőzik otthon a Maccabit.

Az F csoportban kisebb meglepetésre kikapott a már biztos anyagi lábakon álló PSG. A franciák a 20. percben kerültek hátrányba Ausztriában a Red Bull Salzburg ellen, és bár az első félidőben voltak helyzetei a vendégeknek, sokáig meddő támadásokat vezettek. A hajrában lehetőségük lett volna az egyenlítésre, Gameiro révén, ehelyett azonban egy hatalmas góllal növelte előnyét az osztrák együttes.

Egy szöglet után fejjel csúsztatták meg a játékszert, a lecsorgó labdát pedig Svento kapásból a kapuba vágta. Győzött a Salzburg, és mivel idegenben 3-1-re kapott ki a párizsiaktól, az egymás elleni eredmény nekik kedvez pontazonosság esetén. Az utolsó körben a PSG a Bilbaóval, a Salzburg a Slovannal találkozik.

A másik mérkőzésen a már csoportgyőztes Bilbao 2-1-re verte a Slovan Bratislavát.

Eredmények – Európa Liga, 5. forduló
D csoport:
Sporting Lisboa – Zürich 2-0
gólszerzők: Wolsfinkel (15.), Bojinov (58.)
Vaslui – Lazio 0-0
A csoport állása: 1. Sporting 12 pont, 2. Vaslui 6 pont, 3. Lazio 6 pont, 4. Zürich 2 pont
E csoport:
Maccabi Tel-Aviv – Besiktas 2-3
gólszerzők: Yeini (59.), Logasi (71.), illetve Queresma (45., 91.), Toraman (47.)
Stoke City – Dinamo Kijev 1-1
gólszerzők: Jones (81.), illetve Upson (27., öngól)
A csoport állása: 1. Stoke 11 pont, 2. Besiktas 9 pont, 3. Dinamo Kijev 6 pont, 4. Maccabi Tel-Aviv 1 pont
F csoport:
Red Bull Salzburg – Paris SG 2-0
gólszerző: Jantscher (20.), Svento (90.)
Athletic Bilbao – Slovan Bratislava 2-1
gólszerzők: Marcos (15.), Laskurain (75.), illetve Sebo (39.)
A csoport állása: 1. Atheltic 13 pont, 2. Salzburg 7 pont, 3. Paris SG 7 pont, 4. Slovan 1 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik