Foci

Hosszabbításban vérzett el a United a Ligakupában

A Manchester United hazai pályán kapott ki 2-1-re a másodosztályú Crystal Palace-tól az angol Ligakupában, így már a negyeddöntőben kiesett.

Az első félidőben lüktető volt a mérkőzés Manchesterben, a United játszott fölényben, ugyanakkor a vendégektől Wilfried Zaha is veszélyesen játszott. A Crystal Palace talán joggal reklamálhatott büntetőért Fabio szabálytalansága miatt, ám a pontrúgás elmaradt, így 0-0-ról folytatták a csapatok.

A mérkőzés 65. percében jártunk, amikor Zaha a korábban csereként beszálló Darren Ambrose-hoz passzolt, az angol középpályás pedig közel harminc méterről bombázott Vörös Ördögök kapujába (0-1). Nem örülhetett sokáig a másodosztályú gárda, McCarthy rántotta le Machedát a tizenhatoson belül, a fiatal olasz pedig maga értékesítette a büntetőt (1-1).

Ambrose bombája:

A rendes játékidőben ugyanakkor így sem jutottak dűlőre a felek, majd a 98. percben újra a Crystal Palace-nál volt az előny, Ambrose beadását ugyanis Murray bólintotta a hálóba (1-2). A United a folytatásban hiába rendezkedett be a Palace térfelére, a mezőnyfölény nem ért gólt, így Sir Alex Ferguson fiai már a negyeddöntőben búcsúztak a sorozattól.

Kedden a Manchester United, a Cardiff City és a Liverpool harcolta ki, hogy ott lehessen a Ligakupa elődöntőjében.

Eredmény – Ligakupa, negyeddöntő
Manchester United – Crystal Palace 1-2 (1-1) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Macheda (68. – 11-esből), Ambrose (65.), Murray (98.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik