Foci

Újra Nikolic volt a Vidi nyerőembere

A bajnoki címvédő Videoton 2-1-re legyőzte a hazai pályán játszó MVM Paksot az OTP Bank Liga 17. fordulójában.

Már a meccs elején is a Videoton tűnt aktívabbnak, majd a székesfehérváriak bő negyedóra elteltével össztűz alá vették a paksi kaput, Csernyánszki Norbert eszén azonban nem sikerült túljárni, a tolnaiak hálóőre több remek védést is bemutatott.

Nyomott a címvédő becsülettel, a Paks többnyire csak a védekezésre koncentrált, majd a 40. percben mondhatni a semmiből megszerezte a vezetést Kis Károly legénysége: Szatmári kapta meg a labdát a tizenhatoson belül, felnézett, majd a kissé lemerevedő (átfagyó?) Mladen Bozovic mellett a hosszú alsóba gurított (1-0) – a Vidi kapusa lehet azt hitte mellé megy majd a lövés, legalábbis a mozgása erre engedett következtetni.

A fordulást követően pár pillanatra elszabadult a pokol, ugyanis a vendégek előbb egy általuk elmaradtnak vélt büntetőt kértek számon a játékvezetőn, majd a hazaiak akkor is támadásban maradtak, miután egy másik fehérvári a gyepen maradt. Némi lökdösődés, majd egy Fiola-sárga után folytatódott a meccs.

Kisvártatva Paulo Sousa beküldte Nemanja Nikolicot is, ettől még veszélyesebb lett a címvédő játéka, ugyanakkor a paksi kontrákban is benne volt a gól lehetősége. A 60. percben Brachi riogatott szabadrúgásból, Csernyánszki tolta a léc fölé a labdát.

A 66. percben aztán már semmi sem akadályozhatta meg a Videotont abban, hogy egyenlítsen, Mitrovic emelt a tizenhatoson belülre, Vinicus pedig senkitől sem zavartatva bólintott a hálóba (1-1). A folytatásban előbb Böde, majd Nikolic veszélyeztetett. A Vidi csereként beszálló támadója a hajrában André Alves passzával forgolódott a tizenhatoson belül, majd tíz méterről betalált, már a vendégeknél volt az előny (1-2).

Több találat már nem született, a Videoton így megnyerte 2011-es utolsó bajnokiját és biztosan a dobogón telel.

Eredmény – OTP Bank Liga, 17.forduló
Paks, 1500 néző, Vezette: Garcia
MVM Paks – Videoton 1-2 (1-0)
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló – Sifter (Hrepka 51.), Sipeki – Bartha (Montvai 88.), Szatmári L. (Kiss T. 72.), Magasföldi – Böde Vezetőedző: Kis Károly

Videoton: Bozovic – Brachi, Vinicius, Caneira, Oliveira (Nikolic 56.) – Tóth B. (Walter 64.) – Gosztonyi, Mitrovic, Sándor Gy., Elek (Vasiljevic 83.) – Alves Vezetőedző: Paulo Sousa

Gólszerzők: Szatmári L. (41.), illetve Vinicius (66.), Nikolic (85.)
Sárga lap: Fiola (50.), illetve Elek (83.), Gosztonyi (84.), Nikolics (85.), Caneira (85.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik