Foci

Rómát is bevette a Juve

A torinóiak 1-0-ra nyertek a Lazio otthonában, így továbbra is veretlenek az olasz labdarúgó-bajnokságban.

Csúcsrangadónak számított a Lazio-Juventus mérkőzés a Serie A 13. fordulójának szombati játéknapján, hiszen a forduló előtt ez a két csapat foglalta el a tabella első két helyét (az Udinese pénteki győzelmének köszönhetően ideiglenesen az élre ugrott).

A mérkőzés iramára nem is lehetett panasz, nagy küzdelem zajlott a pályán, a találkozó elején pedig inkább az eddig még veretlen Juve irányított. Az élete talán legjobb formájában futballozó Marchisio révén a vezetést is hamar megszerezhették volna a torinóiak, az olasz válogatott középpályás azonban közvetlen közelről fölé fejelt.

Lüktető volt a mérkőzés, a hazai közönség által támogatott Lazio is kimutatta a foga fehérjét, és bizony Rocchi két helyzeténél is Buffon bravúrja kellett ahhoz, hogy ne kerüljön hátrányba a rekordbajnok.

A világbajnok kapus jól állta a nyomást, a Juve pedig a 34. percben egy mesteri kontrával előnybe került: Vucinic indította Matrit, a támadó középre passzolt, az érkező Pepe pedig már nem hibázott.

A Juve győztes gólja:

A hátrány tudatában a Lazio megnyomta a második félidő elejét, de továbbra is képtelenek voltak gólt szerezni, pedig Hernanes még a kapufát is eltalálta.

Ahogy telt az idő, mindkét csapat fáradni látszott, ekkor a csereként beállt Giaccherini ziccerét védte Marchetti, majd Matri duplázhatta volna meg a vendégek előnyét, lövése azonban a kapufát is érintve mellészállt.

Antonio Conte csapata végül megtartotta az előnyét, a Juventus így továbbra is veretlenül listavezető, és sorozatban negyedik mérkőzésüket nyerték meg.

Kedden a Napoli lesz a Zebrák ellenfele (a korábban elmaradt mérkőzést pótolják), de Walter Mazzarri csapatának kevésbé sikerült jól a főpróba a rangadóra.

Hamsikék a második félidőben hátrányba kerültek az Atalanta vendégeként, de végül egy pontot sikerült szerezniük, miután Cavani a 94. percben betalált.

Szombaton még két mérkőzést rendeztek: a Catania egy kései góllal nyert a Lecce otthonában, míg a Novara hátrányból fordított, és nyert 2-1-re a vendég Parma ellen.

Eredmények – Serie A, 13. forduló
Lazio-Juventus 0-1 (0-1)
Gólszerző: Pepe (34.)
Atalanta-Napoli 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Denis (64.), illetve Cavani (93.)
Lecce-Catania 0-1 (0-0)
Gólszerző: Barrientos (90.)
Novara-Parma 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Rubino (70.), Rigoni (78.) illetve Centurioni (29., öngól)
Kiállítva: Gemiti (87., Novara)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik