Foci

NB I., 17. forduló, beharangozó 1.0

Öt mérkőzéssel folytatódik 2011 utolsó labdarúgó bajnoki hétvégéje, a Debrecen megerősítheti vezető helyét.

A debreceniek a két előrehozott tavaszi fordulóval meghosszabbított őszi szezont az élen zárja, bármit is művel az évzáró meccsén.

Persze hatalmas meglepetés lenne, ha ez a bármi nem magabiztos győzelem lenne, elvégre az ellenfél nem más, mint a reménytelenül optimista tréner, Prukner László csapata, a szezonban még nyeretlen, nagyon utolsó Zalaegerszeg.

„Nem szoktunk azzal törődni, hogy az aktuális ellenfelünk melyik pozíciót foglalja el a tabellán. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, mindenképpen figyelni kell és begyűjteni a három pontot. A Zalaegerszeg a legutóbbi két mérkőzésen döntetlent játszott. Biztos vagyok benne, hogy nagyon masszívak lesznek nálunk” – fogalmazott óvatosan a dvsc.hu-n Kondás Elemér, a Loki edzője.

Prukner László, a zalaiak trénere a zte.hu-nak azt mondta, hogy most az egyszer lehetne már szerencséjük, de tenniük is kell érte.

„Nem mi vagyunk az esélyesek, de nem fogunk feltartott kézzel kifutni a pályára”.

DVSC-TEVA – ZTE FC 15 óra (SPORT1, ÉLŐ)
Debrecen, Vezeti: Berger József

A tavalyi kupagyőztes, támadójátéka miatt irigyelt Kecskemét nehéz napokat él meg, sikeredzőjük, Tomislav Sivic a folyamatos anyagi bizonytalanság, illetve szakmai viták miatt a héten otthagyta a csapatot.

Így elvileg a hazai pályán játszó Kaposvár számítana esélyesnek, de a KTE játékosai a gondoktól még nem felejtettek el focizni, könnyen meglephetik a vendéglátókat.

A vendégeket átmenetileg vezénylő Szabó István (Sivic távozásáig pályaedző) nem rakott nagy terhet játékosai vállára, ez nem is lenne ildomos idei utolsó meccsük előtt. Ami biztos, hogy fiatalok is pályára lépnek majd.

Sisa Tibor, a Kaposvár trénere már sokat megélt, úgy véli, hogy a Kecskemét jó csapat, a változások pedig akár a motivációjukra is jó hatással lehetnek, nem lesz könnyű otthon tartaniuk a három pontot, ami pedig fontos lenne, hiszen a Rákóczi a kiesőzónában van.

A kaposváriak dolgát megnehezíti, hogy mesterlövészük, Milan Peric góljaira eltiltás miatt nem számíthatnak.

Kaposvári Rákóczi-Kecskeméti TE 16 óra
Kaposvár, Vezeti: Szabó Zsolt

A 17. forduló előtt a szép lassan összeálló Újpest vezette az alsóházat, kérdés, így marad-e a második Győr elleni hazai meccs után is.

Ahogy az a múlt héten kiderült, az ETO hazai pályán sem legyőzhetetlen (már), így éppenséggel akár a Megyeri úton is otthagyhat pontot, pontokat.

Hogy erre a lila-fehér fiatalok rá tudják-e kényszeríteni a Honvéd elleni győri zakóval felbosszantott ETO játékosait, bizony nagy talány.

Zoran Spisljak a Győr dicsérete után a következőket mondta az ujpestfc.hu-nak: „Fontos, hogy a saját játékunkat erőltessük 90 percen át, védekezésben és támadásban is fegyelmezettek legyünk. Ha a védekezést jól megoldjuk, a támadásaink is sokkal eredményesebbek lesznek”.

Csertői Aurél, a győriek trénere bízik benne, hogy a múlt heti kihagyás, illetve két sérült alapembere, Ji-Paraná és Djordjevic hiánya ellenére elhozzák a három pontot Újpestről.

Újpest FC-Győri ETO FC 17:30 (SPORT1, ÉLŐ)
Megyeri út, Szusza Stadion, Vezeti: Iványi Zoltán

Miközben a Siófok azon munkálkodik, hogy miképpen tudna jól kijönni a bundabotrányból, focizni is kell egyet, méghozzá a Pápa ellen.

A mérkőzés maga a tökéletes háromesély, az utolsó előtti balatoniaknak kettővel van kevesebb pontjuk a vendégeknél.

FGSZ Siófok-Lombard Pápa Termál FC 16 óra
Siófok, Vezeti: Fábián Mihály

A PMFC az újonctól bravúros szezonkezdet után elkezdett lefelé vándorolni a tabellán, a kettészakadt mezőny hetedik helyén áll.

Ez a pozíció szép, és ez már lényegesen nem változik tavaszig. Ettől viszont még illene legyőzniük a vendég Vasast, bár ez nem ígérkezik könnyűnek abban a tudatban, hogy a piros-kékek az előző körben a listavezető DVSC-vel játszottak 0-0-t.

Az angyalföldiek felívelő formában zárják az évet, de a PMFC hazai pályán még nem kapott ki, és bár Marijan Vlak, a Vasas trénere meg akarja szakítani az újonc hazai sikersorozatát, ez nem lesz könnyű.

Mészáros Ferenc, a pécsiek szakavezetője a pmfc.hu-nak nyilatkozva „kemény diónak” nevezte a Vasast, de azt szeretné ha a piros-feketék “erős kalapácsként” várnák az ellenfelet.

Pécsi MFC – Vasas-Híd 16 óra
Pécs, Újmecsekaljai Stadion, Vezeti: Andó-Szabó Sándor

Pécsi MFC – Vasas-Híd 16 óra

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik