Foci

Depresszió miatt akart öngyilkos lenni a bíró

Nagyrészt a futballbírói tevékenységével együtt járó állandó félelem és médianyomás miatt lett depressziós Babak Rafati.

A 41 éves, iráni származású sípmester a múlt szombati, Köln-Mainz mérkőzés előtt akart véget vetni az életének, szállodai fürdőkádjában felvágta az ereit. Miután a meccs előtti, szokásos játékvezetői egyeztetésen nem jelent meg, és telefonon sem volt elérhető, három asszisztense egy szállodai alkalmazott közreműködésével behatolt a szobájába.

Még élő kollégájukra szinte az utolsó percekben bukkantak rá, a csodával határos módon sikerült őt kórházba juttatni és megmenteni. A meccs elmaradt, majd december 13-án pótolják.


Rafati úr úgy gondolja, hogy a növekvő teljesítménykényszer és a tevékenységével együtt járó fokozott médiafigyelem, valamint a hibázástól való állandó félelem egyre magasabb falat húzott köré”
– fogalmazott Sven Menke ügyvéd, hozzátéve, hogy ügyfelénél depressziót diagnosztizáltak, amelyben körülbelül másfél éve szenved.

Rafati kijelentette, hogy a jövőben valamikor szeretne visszatérni a bíráskodáshoz. Eddig 84 Bundesliga-meccset vezetett, s 2005-ben éppen egy Köln-Mainz találkozón mutatkozott be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik