Foci

Megkönnyebbült sóhaj Újpesten

Először nyert a szezonban idegenben az Újpest, a Pápa elleni siker több szempontból is nagyon jól jött a liláknak.

A hazai közönség előtt játszó Pápa meddő emberfölényben focizott az első félidőben, az Újpest állta a gynegécske hazai rohamokat.

A fordulás után a pápai dominancia eltűnt, csendesen küszködtek a csapatok, mire Lázár találata révén vezetést, illetve, mint később kiderült, győzelmet szereztek a lila-fehérek.

Az első idegenbeli három pont nagyon jól jön az Újpestnek, mivel az őszi mélyrepülés miatt még mindig a kiesők között van.

Zoran Spisljak, a lila-fehérek vezetőedzője igazi gólörömöt mutatott be a kispad előtt Lázár találata után, nem vélelenül “Örülök, hogy az önbizalmunkat is sikerült növelni ezzel a nagyon fontos győzelemmel. A stabil védekezésre alapoztunk, így előre játékban kicsit kevesebbet mutattunk. A második játékrészt nagyobb lendülettel kezdtük, megtaláltuk a Pápa gyenge pontjait és ennek meg is lett az eredménye” – nyilatkozta a szakember az ujpestfc.hu-nak.

A pápai tréner, Bene Ferenc próbálta a hasznos tanulságokat leszűrni a vereségből: “Arra számítottam, hogy a második félidőben nagyobb tempót diktálunk és eldöntjük a találkozót, sajnos nem sikerült. Sokat kell még dolgozni, és bízom benne, hogy meg is lesz az eredménye. Az első félidőben mi játszottunk fölényben, aztán feljavult az Újpest, gratulálok nekik. Biztos vagyok benne, hogy megtaláljuk a vereség okait.”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik