Foci

Bevette Münchent a címvédő

A címvédő Borussia Dortmund Mario Götzet találatával 1-0-ra verte a Bayern Münchent a Bundesliga szombati rangadóján.

Szombaton kora este csúcsrangadót rendeztek a Bundesligában, a Bayern München a címvédő Borussia Dortmundot fogadta. A csapatok annyira a biztonságra törekedtek, hogy közben elfelejtettek támadni, egy helyzetre hasonlítót momentum volt, ám Franck Ribéry senkitől sem zavartatva a lelátóra bombázott.

A gall egyébként egy ízben megpróbált büntetőt kiharcolni, Santana szorításában esett el, ám mutatványa olyan gyengére sikerült, hogy azt még a Bayern drukkolói sem hitték el, mivel senki sem reklamált a játékvezetőnél.

A második félidőben már támadóbban léptek fel a felek, a gól pedig a Dortmund játékában volt benne. Az 58. percben Kagawa kapott remek kiugratást Lewandowskitól, emelése azonban elakadt Neuerben, Götze távoli lökete pedig elkerülte a kaput. Ami késett nem múlt, Boateng hatalmas hibáját követően Götze egy lecsorgó labdát lőtt a kapuba, Neuer hiába vetődött.

A győztes gól:

Próbált felpörögni a München, ám egyre több hiba csúszott a hazaiak játékába, majd úgy tűnt, eldől a meccs, Lewandowski azonban lesről talált be, így érvénytelenítették a találatot. A túloldalon Ribéry veszélyeztetett, de Weidenfeller nagyot védett. A végén még akadt pár lehetőség a vendéglátók előtt, ám bőrnadrágosok nem tudtak egyenlíteni, a BVB három ponttal távozott Münchenből.

A többi pályán nem fukarkodtak a csapatok a gólokkal, a Mönchengladbach, a Schalke 04 és a Wolfsburg is hazai pályán tartott gálaelőadást, a Freiburg pedig 2-2-es döntetlent játszott a Herthával. A Köln és a Mainz meccsét elhalasztották, mivel a meccsre kijelölt játékvezető öngyilkos akart lenni.

Eredmények – Bundesliga, 13. forduló
Bayern München – Borussia Dortmund 0-1 (0-0)
Gólszerző: Götze (65.)
Freiburg – Hertha BSC 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Reisinger (61., 94.) illetve Ramos (20.), Niemeyer (45.)
Borussia Mönchengladbach – Werder Bremen 5-0 (3-0)
Gólszerzők: Hermann (16.), Reus (23., 38., 51.), Arango (53.)
Piros lap: Papastathopoulos (76.)
Schalke 04 – Nürnberg 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Huntelaar (13., 66.), Raúl (39.), Holtby (84.)
Wolfburg – Hannover 4-1 (2-1)
Gólszerzők: Salihamidzic (22., 37.), Chris (55.), Madlung (74.) illetve Schulz (43.)
Piros lap: Ya Konan (58.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik