Foci

“Sousa arrogáns, senkire sem hallgat”

Gianni Paladini, a Buzsáky Ákost is foglalkoztató Queens Park Rangers menesztett klubelnöke kitálal Paulo Sousáról.

Tony Fernandes, a Premier League-ben szereplő Queens Park Rangers új tulajdonosa – aki augusztusban vásárolta ki Flavio Briatorét és Bernie Ecclestone-t – első intézkedéseként menesztette a klub addigi elnökét, Gianni Paladinit, és saját maga vette kezébe az egyesület operatív irányítását.

A 65 éves Paladini három hónap elteltével a The Sun című angol bulvárlap pénteki számában részletekbe menően beszél a QPR-nál töltött nyolc évéről, melynek során a League One-ból a Championshipen keresztül a Premier League-be kormányozta a nyugat-londoni klubot.

A terjedelmes interjú bennünket, magyarokat leginkább érdeklő része az a fejezet, amelyikben az évek során a QPR-nél megforduló szakvezetőkről beszél.


„Flavio Briatore bizony kézi vezérléssel irányított, nem egyszer beleszólt az összeállításba, s csak akkor lépett kissé hátrébb, amikor a jelenlegi menedzser, Neil Warnock vette át a szakvezetői posztot. A nyolc év alatt tizenkét menedzserrel volt dolgom a klubnál, s meg kell mondanom, mindegyikükkel kiváló volt a kapcsolatom, mindegyikükkel kijöttem, egy kivételével. Ez a kivétel Paulo Sousa volt. (Sousa 2008 novemberétől 2009 áprilisáig, menesztéséig volt a QPR menedzsere – a szerk.) Sousának senki sem mondhatott semmit, nem hallgatott senkire, még azokra sem, akik segíteni akartak neki. Ő egyszerűen mindent jobban tudott mindenkinél. Annyira arrogáns volt!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik