Foci

Először nyert vendégként az Újpest

A Pápa hazai pályán egygólos vereséget szenvedett a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában.

Pápán kezdődött meg a labdarúgó NB I. 2011-2012-es szezonjának második fele, november közepén már a tavaszi idény első fordulóját rendezik.

A vendég Újpest csapata mindössze egy ponttal volt elmaradva a házigazdától, így kemény csatára volt kilátás.

A találkozó elején a mezőnyjáték dominált, a nagy küzdelem mellett komolyabb helyzetek nem alakultak ki. Az első fél óra végéhez közeledve aztán a hazaiak kapuját őrző Szűcs Lajosnak kellett nagy bravúrt bemutatnia Rajczi fejesénél.

Az első félidő végén Balajczának is a helyén kellett lennie, de védte a Pápa próbálkozásait az újpesti hálóőr.

Azt nem mondhatni, hogy a gólnélküli első félidő után a folytatásban záporoztak volna a helyzetek, a 68. percben viszont megtört a csend, egy kifejelt labda Lázár Bencéhez került, aki a jobb sarokba lőtte az Újpest vezető gólját.

A Pápa próbálkozott az egyenlítéssel, de igazán komoly helyzetekig nem jutottak el, Balajcza könnyedén fogta a kapuig eljutó lövéseket.

Az Újpest végül 1-0-ra nyerni tudott, első idegenbeli győzelmüknek köszönhetően a lila-fehérek megelőzték mai ellenfelüket, és a kilencedik helyre ugrottak fel a tabellán.

Eredmény – OTP Bank Liga, 16. forduló
Lombard Pápa Termál FC-Újpest FC 0-1 (0-0)
Pápa, Perutz Stadion, 1500 néző. Vezette: Vad II. István
Pápa: Szűcs L. – Présinger, Tóth G., Zulevs (Puri, 57.), Nagy S., – Rodenbücher (Szabó, 83.), Horváth L., Lovrencsics, Maric, Ganugrava (Farkas, 57.) – Ferenczi. Vezetőedző: ifjabb Bene Ferenc
Újpest: Balajcza – Szokol, Pollák, Lipták, Snoyl (Kabát, 60.) – Nagy P., Tajthy, Barczi (Balogh, 69.), Takács – Lázár (Remili, 80.), Rajczi. Vezetőedző: Zoran Spisljak
Gólszerző: Lázár (68.)
Sárga lap: Maric (42.), Horváth L. (49.), Rodenbücher (75.), illetve Szokol (3.), Lázár (27.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik