Foci

Tovább robog a Newcastle

A Szarkák hazai pályán 2-1-re legyőzték az Evertont az angol labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában.

Tizenegy forduló után is veretlen a Newcastle United a Premier League-ben: Alan Pardew együttese ezúttal az Everton ellen diadalmaskodott, és – legalábbis pár óra erejéig biztosan – feljött a második helyre a tabellán.

A hazaiak már a 12. percben megszerezték a vezetést, igaz, ez leginkább Heitingának köszönhető, aki egy jobb oldali beadás után saját kapujába juttatta a labdát. Fél óra sem telt el a meccsből, amikor megduplázta az előnyét a Newcastle, Ryan Taylor óriási gólt akasztott nagyjából 21 méterről a vendégek kapujába, a labda a felső lécről vágódott a hálóba.

Taylor bombagólja:

A szünet előtt, az első félidő hosszabbításában aztán visszahozta a pontszerzési reményeket az Everton, Rodwell fejelt egy szöglet után a hazai kapuba.

A második félidőben azonban az egyenlítésre már nem futotta a liverpooliak erejéből, így nem léptek előre a 16. helyről. A Newcastle 2-1-es győzelmének köszönhetően a Manchester United elé ugrott a tabellán, de ha Sir Alex Ferguson együttese délután a Sunderland ellen érvényesíti a papírformát, visszaveheti a második helyet.

Eredmény – Premier League, 11. forduló
Newcastle United – Everton 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Heitinga (öngól – 12.), Taylor (29.) illetve Rodwell (45+2.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik