Foci

A Loki zárja az élen az őszt

A DVSC-TEVA Szombathelyen 1-0-ra verte a Haladás Sopron Bank csapatát az OTP Bank Liga 15. fordulójában.

Jól kezdett a hazai pályán játszó Haladás, a szombathelyiek több helyzetet is kidolgoztak, ám összességében nem találták el Novakovic kapuját. A félidő feléhez közeledvén már a Debrecen dominált, majd egy beadást követően Rezes László fejjel megszerezte a vezetést a vendégeknek, majd kis híján növelte előnyét a hajdúsági brigád, Szakály Péter ollózott a keresztlécre.

Aczél Zoltán legénysége az első félidő végén, majd a második elején ismét magához ragadt a kezdeményező szerepét, azonban a pálya utolsó harmadában nem akartak összejönni a dolgok. A Loki mindeközben kicsit visszább vett a tempóból, ám a Hali nem tudott mit kezdeni a kínálkozó lehetőséggel, na meg a debreceni védelem is jól zárt.

A második negyvenöt perc már inkább a felesleges szabálytalanságokról szólt, mintsem a folyamatos játékról, majd miután Goran Vujovic 93. percben leadott lövését fogta Novakovic az is biztossá vált, hogy DVSC megnyeri ezt a meccset – és így is lett.

A Loki továbbra is veretlenül vezeti az OTP Bank Ligát és az élen zárta a bajnokság őszi szakaszát. Kondás Elemér, a hajdúságiak trénere eddig egyedül a Haladás ellen kapott ki csapatával, most sikerült visszavágnia a szombathelyi gárdának a tavaszi zakóért.

Eredmény – OTP Bank Liga, 15. forduló
Szombathely, Rohonci úti stadion, Vezeti: Szabó Zsolt
Haladás Sopron Bank – DVSC-TEVA 0-1 (0-1)
Haladás: Rózsa – Schimmer (Skriba, a szünetben), Guzmics, Korolovszky, Sipos – Sluka, Rajos (Horváth A., 80.), Búrány, Kovács I. – Kenesei (Oross, 68.), Vujovic Vezetőedző: Aczél Zoltán
Debrecen: Novakovic – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Rezes (Spitzmüller, 75.), Ramos, Szakály, Bouadla (Nikolic, 88.) – Kulcsár (Bódi, 62.), Coulibaly Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Rezes (20.)
Sárga lap: Skriba (65.), Kenesei (67.), Korolovszky (93.) illetve Nagy Z. (55.), Mészáros (66.), Ramos (83.), Coulibaly (93.)
Piros lap:

Az alábbiakban olvashatod el élő, szöveges tudósításunkat!

94. PERC: Vége a mérkőzésnek, a Debrecen zárta az élen az OTP Bank Liga őszét.

SÁRGA LAP 93’
Debrecen, Haladás
Coulibaly és Korolovszky is besárgult.

93. PERC: Vujovic cselezgetett a tizenhatoson belül, majd ballal megküldte a lasztit, Novakovic védett.

90. PERC: Négy minutum lesz a ráadás.

88. PERC: Kisebb lökdösődés volt a pályán.

CSERE 88’
Debrecen
Bouadlát Nikolic váltja.
SZÖGLET 86’
Haladás
Korolovszky lövését Mészáros blokkolta.
SÁRGA LAP 83’
Ramos, Debrecen
Kovácsnak lépett oda.
CSERE 80’
Haladás
Rajos helyén Horváth András folytatja.

77. PERC: Nem történik most sok minden a pályán, a Haladás próbálkozásai vérszegények, a Debrecen meg biztosan őrzi minimális előnyét.

CSERE 75’
Debrecen
Rezes helyett Spitzmüller a pályán.
CSERE 68’
Haladás
Oross váltja Keneseit.

67. PERC: Kenesei lépett ki a leshatáron, a partjelző lengetett, a bíró sípolt, a rutinos támadó reklamált és sárgát kapott utolsó megmozdulásként.

SÁRGA LAP 67’
Kenesei, Haladás; Mészáros, Debrecen
Előbbi reklamálásért, utóbbi szabálytalan belépőért.
SÁRGA LAP 65’
Skriba, Haladás
Szakályt rúgta fel hátulról.
CSERE 62’
Debrecen
Kulcsár helyett Bódi a pályán.

59. PERC: Csak be kellett írnunk az előbbi sort, felélénkült a meccs. Előbb Rózsának kellett remek ütemben kimozdulnia a kapuból, majd Vujovics lövése után Novakovic mutatta be az első védést. A túloldalon aztán Coulibaly lőtt mellé ígéretes helyzetből.

55. PERC: Egy kis statisztika: eddig egy löket találta el a kaput, abból gól lett. Várjuk a másodikat.

SÁRGA LAP 55’
Nagy Z., Debrecen
Akasztásért.
SZÖGLET 50’
Haladás
Veszélytelen sarokrúgás volt.

49. PERC: Szép kontrát vezetett a Haladás, de egy debreceni védő még idejében szögletre mentett.

CSERE 46’
Haladás
Schimmer le, Skriba be.
KÖZÉPKEZDÉS 46’
Haladás
Megy a második félidő.

46. PERC: Vége az első félidőnek, Rezes fejesével vezet a Loki Szombathelyen negyvenöt percnyi játék után – nem alaptalanul.

42. PERC: Kovács osztott ki egy kötényt, majd ezen annyira fellelkesült, hogy hirtelenjében négy debrecenit próbált meg lecselezni, ám elesett a védők sűrűjében, így odalett az akció. A szombathelyi publikum azért az ominózus H-betűs szóval a játékvezető tudtára adta, mi volt a véleménye az esetről.

40. PERC: Na, egy hazai akció! Ugyan a Loki élő falat húzott a tizenhatosa elé egy szép kényszerítő végén Búránynak volt ideje beadni a labdát, tudatosan átívelte a hosszún egyedül ácsorgó Siposnak aki kapásból el si vállalta a lövést, ám a labda mellé ment. Mindenesetre villantott valamit a Hali.

SZÖGLET 33’
Bouadla, Debrecen
Kenesei és Rózsa tisztáztak.

30. PERC: Egy még nagyobb vendéghelyzet! Szakály két hazai védő között tartózkodott, a labda pedig ott pattogott, több sem kellett a középpályásnak és a tizenhatos előteréből kapura ollózott, a játékszer a keresztléc tetején csattant, majd az alapvonal mögé hullott – nem sokon múlt.

27. PERC: Huhh, mit hagyott ki Coulibaly… A francia támadó cselezte be magát a tizenhatoson belülre majd kiszorított helyzetből a kapu hosszú oldalát vette célba, nem sokat tévedett. A kezdeti hazai nyomás után most már egyértelműen a Loki irányít.

24. PERC: Egy szabadrúgás után újra Rezes fejelhetett, a labda elkerülte a kaput.

20. PERC: A semmiből szerzett vezetést a Loki! Egy középpályán megszerzett labda került Korhuthoz a bal szélen, a védő középre ívelt, Rezes megelőzte védőjét és kapura csúsztatott, a bőrbogyó a felső léc érintésével kötött ki a hálóban, 0-1!

GÓÓÓL 20’
Rezes, Debrecen
Fejjel vette be Rózsa kapuját.

20. PERC: Rezes kevergetett a bal szélen, majd sunyi lapos lökettel akarta meglepni Rózsa kapust, a labda azonban jócskán elkerülte a rövid alsó sarkot.

14. PERC: A sarokrúgásba Korolovszky csúsztatott bele, majd úgy tűnt, hogy Simac kezét érintette a labda, perdöntő felvételt nem láttunk, így fogadjuk el a bírói ítéletét aki továbbot intett. Szabó Zsoltnak egyébként vizitálnia kellett az oldalvonal mellett is, a hevesen reklamáló Aczél Zoltánt kellett megnyugtatni.

SZÖGLET 14’
Kenesei, Haladás
Kezezést reklamálnak a szombathelyiek, nincs büntető.

12. PERC: Újra Kenesei! A rutinos támadó szépen lódult meg, egy csellel lerázott egy védőt, majd a tizenhatoson belülről lövésre vállalkozott, ám Mészáros nagyszerűen vetődött bele a löketbe, majd mivel a laszti visszapattant Kenőre, kirúgással folytatódott a játék.

8. PERC: Szépen szövögetett egy támadást a Haladás, Kenesei lyukra futtatta Vujovicot, Novakovic kijött a kapujából, a montenegrói támadó ugyan eltolta mellette a labdát, ám már nem tudta a kapu irányába terelni a játékszert. Mindenestre egy képzeletbeli fair play-díjat megítélünk Vujovicnak, nem akarta feldoni magát a kirongyoló hálóőr láttán.

5. PERC: Felhördült a közönség, Vujovic lódult meg a jobb szélen, középre visszalőtt labdájára azonban nem érkezett csapattárs.

3. PERC: Egyelőre két hosszú szöktetés a mérleg hazai oldalon, a Loki sem veszélyeztetett még.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Debrecen
Pirosban a Loki, fehérben a Hali, a meccs meg megy.

0. PERC: Mint ahogyan minden magyar pályán, Szombathelyen is egyperces gyászszünettel indul a mérkőzés. Magyarország egyetlen aranylabdás legendájára, Albert Flóriánra emlékezünk.

Előzetes: A DVSC-TEVA együttese Szombathelyre látogat az őszi szezon utolsó fordulójában, a hajdúságiak amellett, hogy veretlenségük megőrzéséért hajthatnak, azt sem árt figyelmen kívül hagyniuk, hogy egy zakó esetén a rivális Győri ETO „telelne” az élen.

A Haladás Sopron Bank mindeközben felzárkózna a középmezőny első feléhez, Aczél Zoltán fiai ráadásul ha betalálnak, akkor megszerzik a klub kétezredik élvonalbeli találatát. Érdekesség, hogy amióta Kondás Elemér irányítja a Lokit, azóta egyetlen csapat verte meg a Debrecent: a Haladás, még az előző szezon utolsó fordulójában.

A meccset Szabó Zsolt vezeti majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik